Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

17 januari 2017 | 13:00

Margot Robbie är oigenkännlig som konståkaren Tonya Harding på första bilderna från "I, Tonya"

Hardings ex-man och livvakt betalade tillsammans en lönnmördare för att bryta benet på hennes största konkurrent inför OS i Lillehammer 1994. Nu blir den bisarra historien en dramakomedi.
När ett OS-guld står på spel är det lätt hänt att man går några steg för långt i sin strävan efter att få lägga beslag på det. Åtminstone om man heter Tonya Harding. Den kontroversiella konståkaren skulle tävla i OS i Lillehammer år 1994 men för att förbättra hennes chanser iscensatte hennes ex-man och hennes livvakt en attack mot hennes största konkurrent, Nancy Kerrigan.

En lönnmördare hyrdes in för att bryta benet på Kerrigan, men attacken (som skedde medelst en batong) misslyckades och Kerrigan kunde ställa upp i OS, där hon lyckades kamma hem ett silver. Harding hamnade först på åttonde plats, och hon stängdes senare av på livstid för sin inblandning i dådet.

Nu ska händelsen bli film med titeln "I, Tonya", och i huvudrollen ser vi Margot Robbie. De första bilderna har läckt, där Robbie sportar en väldigt typisk 90-tals-look.

Kolla in:

Sebastian Stan spelar ex-maken Jeff, Allison Janney spelar Hardings mamma, och Paul Walter Hauser spelar Hardings livvakt. "I, Tonya" har ännu inte fått ett premiärdatum.

Tonya Harding.
| 17 januari 2017 13:00 |