Skribent

Patrik Jonsson

19 januari 2012 | 20:45

Marco Polo kommer till TV-rutan

I veckans TV-rapporter avslöjar vi att CW ska göra en serie om "Green Arrow" och att NBC drar fram Dracula till TV-fönstret.

Ja den här veckan så ska vi ta oss igenom allt från Marco Polo och Sherlock Holmes, genom den vilda västern och Alaska, via Dracula och Norman Bates, förbi superhjältar och maffia till amerikansk politik. Allt kommer dessutom att serveras med en massa premiärdatum till både nya och återkommande serier, so buckle up! Nu kör vi!

Jaha, så var det dags för ännu ett försök på en serie som ska baseras på en superhjälte och denna gång så är det återigen kanalen CW ("Smallville") som har kastat sig in i de oövervinnerligas värld. Serien ska heta "Arrow" och efter inte allt så mycket hjärngymnastik så kanske ni då kan räkna ut att det hela handlar om DC Comics grönmaskerade hjälte "Green Arrow". Jag personligen är ju så där måttligt road och då jag tillägger att serien kommer att skrivas och produceras av Greg Belanti, som även var med och skrev manuset till en annan grön snubbe, nämligen fiaskot "Green Lantern", så kanske ni förstår min skepsis. Vi kan säga så här; då CW ser grönt så ser jag rött!

Starz har beställt en serie baserad på Marco Polo som ska heta *trumvirvel* "Marco Polo"! Hela tio avsnitt är redan beställda och i och med detta visar Starz återigen att de tror på sina serier och kör direkt på en hel säsong. Serien är skapad av John Fusco som bl.a. har filmerna "Young Guns" och "Hidalgo" på sitt CV och han ska även, tillsammans med Bob & Harvey Weinstein och Ben Silverman, producera det hela. När "Marco Polo" dyker upp är dock fortfarande osagt, men jag skulle kunna tänka mig att den dyker upp tidigast till hösten. Jag återkommer så klart till detta projekt så fort fler nyheter kring den görs tillgängliga.

Starz har även avslöjat premiärdatumet för deras kommande storsatsning "Magic City" med Jeffrey Dean Morgan i huvudrollen, fredagen den 6:e april är det som gäller. "Magic City" kommer att kretsa kring Ike Evans (Morgan) som blir tvungen att göra affärer med maffian för att kunna bygga sitt drömhotell i 1950-talets Miami. I andra roller syns bl.a Danny Huston och Olga Kurylenko ("Quantum of Solace").

NBC är på gång igen och nu har de fått för sig att de ska göra en serie på den största blodsugaren av dem alla, nämligen Dracula. Naturligtvis så ska de ha en egen liten "tvist" på det hela då de kallar den för en stor internationell såpopera som är ung, sexig och övernaturlig. Undrar ifall det är andra ord för att "glittra" för det här låter ju ungefär som "Twilight" möter "Glamour". Jag tror nog att jag hoppar den här serien, ifall den nu blir av det vill säga.

Men NBC har fler serier på gång, de har nu i dagarna gett grönt ljus till hela tre nya serier. Först har vi "The Frontier" som är en westernserie som ska fokusera på en grupp med pionjärer som tvingas att komma överrens och samsas då de tar sig an en episk vandring från Missouri till västkusten under 1840-talet. Här kommer det alltså att bjudas på mycket "man vs. nature" och även på en hel del motsättningar inom själva gruppen så klart.

Sedan har vi "Midnight Sun", ett projekt baserad på den israeliska serien "Timrot Ashan", som är en thriller där vi ska få följa utredningen av försvinnandet av ett kollektiv i Alaska. Serien kommer att fokusera på en kvinnlig kult-specialist, anställd hos FBI, som allt eftersom utredningen tar sig fram upptäcker en större konspiration.

"Midnight Sun" beskrivs som en blandning av "Twin Peaks", "Northern Exposure" och "Lost". Ja och slutligen så har de gett grönt ljus till ännu ett läkardrama... "Do No Harm" heter den och ska handla om en geniförklarad neurokirurg som brottas med sitt farliga alter-ego. De två förstnämnda serierna verkar sannerligen intressanta, här kanske NBC äntligen kan vara något på spåren.

Då NBC ger sig på Dracula så vill A&E inte vara sämre, de tänker nämligen ta sig an en annan gammal legend i skräcksammanhang och för dem så är det självaste Norman Bates som gäller. Japp, ni hörde rätt, kanalen tänker göra en serie som ska bli någon slags prequel till Alfred Hitchcocks klassiker "Psycho". Ja och det här låter ju som det låter och det känns väl mest som att de vill rida på själva namnet Bates. Visst kan det bli bra, men jag hade då känt mig betydligt tryggare ifall en annan kanal hade stått bakom produktionen.

A&E meddelar även att deras kommande serie "Longmire" kommer att ha premiär någon gång till sommaren. Serien är baserad på Craig Johnson´s böcker som handlar om sheriffen Walter Longmire. Detta är alltså A&E:s bidrag till årets stora westernfluga, Robert Taylor och Lou Diamond Phillips kommer att synas i huvudrollerna. Jag måste säga att den här serien låter mer lockande än den om Norman Bates.

HBO har lyft lite på locket inför några av vårens kommande premiärer, först så handlar det om filmen "Game Change" som ska kretsa kring Sarah Palin och John McCain och har Ed Harris och Julianne Moore i huvudrollerna. Den 10:e mars så går den filmen av stapeln. Sedan är det den politiska komediserien "Veep" med Julia Louis-Dreyfus ("Seinfeld") i huvudrollen som USA:s vice president som har fått sitt premiärdatum satt till den 22:a april. Ja det är val snart i USA, detta skvallrar väl lite om detta. Den nya komediserien "Girls" får sin premiär den 15:e april och så har de äntligen avslöjat premiären för den andra säsongen av "Game of Thrones" och den börjar redan den första april, nej jag luras inte.

AMC har också läckt lite information kring deras serier; "The Walking Dead" fortsätter sin andra säsong den 12:e februari och de berättade även att den tredje säsongen kommer att bestå av hela 16 avsnitt och ska sändas till hösten tillsammans med den andra säsongen av "Hell on Wheels". Den andra säsongen av "The Killing" kommer att börja sändas den 1:a april, samma dag som HBO:s "Game of Thrones" alltså och "Breaking Bad" kommer tillbaka i slutet av sommaren. Slutligen har vi då "Mad Men" som dyker upp den 25:e mars och denna gång så startar säsongen, för första gången, med ett dubbelavsnitt.

Sherlock Holmes på biografen, Sherlock Holmes på TV och nu kommer ytterligare en serie om den gamle detektiven. Elementärt? Nä snarare fantasilöst... Det är CBS som har gett grönt ljus åt serien "Elementary" som ska bli någon slags modern tappning på Holmes där han är bosatt och löser brott i New York.
Ja, det här låter ju inget vidare...

Nyheter i korthet: 

ABC har gett Tim Allens "Last Man Standing" ytterligare två avsnitt vilket gör att serien nu har nått en full säsong på 24 avsnitt, smått ofattbart. Lite hopp finns det dock då de efter endast två sända avsnitt har lagt ned den överjävligt horribla "Work It".

Showtime har satt datum till säsongspremiärerna av "The Borgias", "The Big C" och "Nurse Jackie" och det är söndagen den 8:e april som gäller för samtliga, på just Showtime.

CBS:s nya komediserie "Rob", med Rob Schneider och Cheech Marin, hade premiär den förra veckan och sågs av hela 13,5 miljoner, succé för CBS med andra ord.

Steven Pasquale ("Rescue Me") kommer att göra en gästroll i några kommande avsnitt av "Up All Night".

Fox har gett klartecken till ett pilotavsnitt av "The Asset", ett "Alias"-liknande actiondrama och till Kevin Williamson´s seriemördardrama som fortfarande inte har någon titel. De har även ett rättegångsdrama kallat "Guilty" på gång.

ABC har gett grönt ljus åt Shonda Rhimes drama "Gilded Lillys", ett drama som ska utspela 1895 och kretsa kring New York´s första lyxhotell.

TNT:s "Major Crimes", som är en spin-off till deras "The Closer" (som numer är avslutad) kommer att sändas någon gång under sommaren, tio avsnitt blir det.

BBC:s "Sherlock" har fått påökning i form av ytterligare en säsong, den tredje i ordningen.

Fox "Alcatraz", som hade premiär i söndags med ett dubbelavsnitt, fick en hygglig start då 10 miljoner zappade in för att se Abrams senaste produktion.

Desto färre (891 000) såg det andra avsnittet av Showtimes "House of Lies", vilket i sig betyder att serien tappade över hela 13% av sina (redan rätt så få) tittare från förra veckans premiär.

SyFy har beställt ett två timmar långt pilotavsnitt av actionthrillern "Rewind", produktionen drar igång redan i april.

"Sex and the Citys" prequel "The Carrie Diaries" kommer att bli av då CW har beställt ett pilotavsnitt, de har även beställt en pilot av en nyversion av "Beauty and the Beast"... jag nämnde att det var CW va?

Christopher Heyerdahl (The Swede i "Hell on Wheels") har fått en roll i den kommande säsongen av "True Blood".

Ja och Jeff Goldblum har tydligen vimsat bort sig totalt då han ska göra en gästroll i "Glee".

Årets upplaga av Golden Globe gick ju av stapeln i söndagsnatt också, ja och för er som missade det hela så länkar jag till alla vinnare här. Jag låter denna länk runda av det hela och så vill jag även passa på att gratulera främst Kelsey Grammer och "Homeland", två mycket värdiga vinnare. Nu tackar jag för mig denna vecka, på återseende!

| 19 januari 2012 20:45 |