Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

10 juni 2015 | 16:30

Manusförfattaren till "Fifty Shades of Grey" vägrar att se filmen

Producenterna snackade bara skit, tydligen.
"Fifty Shades of Grey" blev en stor succé världen över när den släpptes tidigare i år. Kanske inte helt oväntat med tanke på böckernas makalösa popularitet, och flera uppföljare är så klart på gång redan nu. 

En som dock inte har sett filmen är Kelly Marcel, som skrev manuset till den. Hon uttalade sig nyligen i författaren Brett Easton Ellis (känd för bland annat "American Psycho") podcast om hennes upplevelser av att ta tantsnusket från boken till vita duken.

- Jag ville verkligen göra något annorlunda med manuset, och när jag talade med producenterna och studion och verkligen klargjorde vad jag ville göra, så blev de väldigt entusiastiska, och de älskade det jag ville göra. När jag var klar med manuset insåg jag att allt de sagt, som "ja, absolut, det är det här vi vill ha!" och "du kan skriva vad du vill, och göra det galet och konstnärligt" var rent skitsnack.

Marcel fortsatte med att tala om hur hennes och författaren E.L James visioner för filmen skilde sig åt:

- James sa: "det är inte såhär jag vill att filmen ska bli, och jag tror inte att det här är vad fansen vill ha". I slutändan kompromissade vi och fick fram ett mellanting, men hon var väldigt modig med det hon lät gå.

Manusförfattaren säger att hon inte sett "Fifty Shades of Grey" därför att hon inte skulle kunna se den utan att känna smärta över hur annorlunda den är gentemot det hon först skrev.

- Mitt hjärta krossades av den där processen. Jag menar det verkligen.

Finns det någon därute i etern som faktiskt gillade "Fifty Shades of Grey"? Undertecknad klarade av cirka en halvtimme framför rullen.

| 10 juni 2015 16:30 |