Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 november 2018 | 11:00

Manuset till "Five Nights at Freddy's" skrotas

Skräckfilmen av Jason Blum och Chris Columbus kommer dröja lite till.
Den som väntar på något gott... får ibland vänta alldeles för länge. Det gäller inte minst alla som älskade skräckspelet "Five Nights at Freddy's" och ser fram emot filmversionen.

Filmatiseringen kommer dessvärre att dröja, trots att Blumhouse Productions gillade manuset och gav filmen grönt ljus. Familjefilms-regissören Chris Columbus ("Ensam hemma", "Pixels") är ombord för att ta indiespelet till bioduken. Men spelets skapare Scott Cawthon har helt enkelt beslutat sig för att slänga manuset i papperskorgen och börja om.

- Jag hade ett färdigt manus, Jason (Blum) gillade det och Chris Columbus gillade det med. Men jag slängde det. Jag har en annan idé som jag gillar bättre. Jag tar ansvar för förseningen, det är mitt fel, skriver Cawthon på nätet.

Skaparen bakom "Five Nights at Freddy's" tillägger också hur viktigt det är att hitta den rätta storyn till en film. Det har tidigare sagts att filmen ska följa händelserna i det första spelet, medan andra och tredje spelet kan utforskas vidare i kommande filmer.

Första spelet i "Five Nights at Freddy's"-serien släpptes år 2014. Där får man följa en säkerhetsvakt på en barninriktad pizzeria, som får ta hand om mordiska varelser som vaknar till liv om natten.
| 13 november 2018 11:00 |