Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 februari 2021 | 13:00

"Mannen utan ansikte" blir tv-serie med Chiwetel Ejiofor

Paramount+ kommer att göra en tv-serie baserad på sci-fi-boken från författaren bakom "The Queen's Gambit".
EW rapporterar att Chiwetel Ejiofor ("12 Years a Slave", "Locked Down") är klar för huvudrollen i tv-adaptionen av "The Man Who Fell to Earth", en roll som tidigare har spelats av David Bowie i "Mannen utan ansikte" - när boken med samma namn blev långfilm 1976.
 
Den nya serien kommer att få premiär hos Paramount+, den nya streamingtjänsten som lanseras i mitten av mars, med Alex Kurtzman ("Star Trek: Discovery") och Jenny Lumet ("Clarice") som showrunners och manusförfattare tillsammans. Serien kommer att baseras på författaren Walter Tevis sci-fi-bok från 1963, Tevis har även skrivit boken som ligger till grund för den omåttligt populära miniserien "The Queen's Gambit" från i höstas.
 
Chiwetel Ejiofor. 
 
Handlingen i "The Man Who Fell to Earth" kretsar kring utomjordingen Thomas Newton, som kommer till Jorden eftersom hans egen planet (Anthea) plågas av en hemsk torka till följd av flera kärnvapenkrig. Newton är extremt smart och verkar inte åldras. Eftersom det inte finns något vatten kvar på hans hemplanet så behöver han göra allt i sin makt för att använda vad Jorden har att erbjuda, för att rädda de sista 300 överlevarna på Anthea.
 
Häromåret släpptes långfilmen "The Man Who Fell to Earth" på bio i en restaurerad version, här ovan kan du se trailern inför den premiären. Det återstår däremot att se hur mycket av originalstoryn som överlever i den nya tv-serie-versionen av boken. I nuläget vet vi bara att det är Chiwetel Ejiofor som kommer att spela huvudrollen.
 
 
Det är i nuläget fortfarande oklart när serien förväntas bli klar för premiär hos Paramount+.
 

Läs också: Paramount+ till Sverige i vår

 
Kommer du att ge "The Man Who Fell to Earth" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 8 februari 2021 13:00 |