Serie

Skribent

Patrik Jonsson

11 mars 2013 | 21:30

Mannen bakom "Battlestar Galactica" är tillbaka!

Så är det, Ronald D. Moore, som en gång i tiden skapade och skrev "Battlestar Galactica", kommer nu att återvända till Syfy och detta gör han med en serie kallad "Helix".

Serien har redan tilldelats grönt ljus till en hel säsong bestående av 13 avsnitt och planerna är att börja sända den redan nu i år, förmodligen till hösten.

"Helix" är en thrillerserie som ska kretsa kring en grupp forskare som åker till en högteknologiskt anläggning belägen på Arktis, för att undersöka en eventuellt kommande tillika global virusepidemi. Väl där stöter gruppen på problem med proportioner av den mer apokalyptiska varianten.

Robert Kirkman, producenten till och skaparen av succén "The Walking Dead", kommer förmodligen att göra ytterligare en serie för AMC och Fox International Channels. Denna gång handlar det om en TV-serie som ska baseras på Kirkmans kommande bokserie vilken ska lägga sin fokus på exorcism. Med andra ord är mer skräck och otäckheter att vänta!

Fox visade sin mer medgörliga och positiva sida den förra veckan då de gav nya säsonger till "The Mindy Project", "Raising Hope", "New Girl" samt "The Following". Helt okej, speciellt glad är jag över "Raising Hope", men "The Following" kunde de lika gärna ha malt ned och gjort clownnäsor av för min del.

Ytterligare förnyelser blir det, det är nämligen så att Ricky Gervais komediserie "Derek" har tilldelats en andra säsong av Channel 4. Den andra säsongen ska precis som den första bestå av sex avsnitt.

CBS:s "Beverly Hills Cop" har fått ytterligare förstärkning då även Judge Reinhold (Billy Rosewood från originalfilmerna) har fått en liten roll.

History Channel har återigen all anledning till att fira. Premiärerna av deras två serier "The Bible" och "Vikings" satte båda rekord för detta året. "The Bible" sågs av hela 13,1 miljoner och "Vikings" sågs av 8,3 miljoner. Detta innebar alltså de starkaste öppningarna av en miniserie samt en kabelserie hittills i år.

Richard Madden, Tim Blake Nelson och Tim Roth kommer att göra Chris Cooper sällskap i Discovery Channels kommande miniserie "Klondike", trevligt trevligt!

Jag börjar bli lite smått oroad över TNT:s härliga snutserie "Southland". Detta är dock inte första gången jag är det, men då skådespelare från serien har börjat tagit roller i andra (kommande & nya) serier blir oron för "Southlands" framtid så där extra påtaglig. Både Shawn Hatosy och Ben McKenzie har fått roller i andra projekt ("Reckless" samt "The Advocates"). Ifall detta nu verkligen påverkar "Southlands" framtid återstår att se, vi får väl hoppas på det bästa så länge.

Så mycket mer värt att uppmärksamma bjöd inte den förra veckan på så jag väljer helt enkelt att avrunda det hela här och nu. Vi hörs igen på torsdag!

| 11 mars 2013 21:30 |