Skribent

EvaEpic

7 mars 2012 | 15:01

Man stämmer biograf för hutlösa snackspriser

Hur många gånger har du stört dig på att popcorn kostar skjortan när du ska se en film på bio? Att en läsk kostar som två i butiken? Du är inte den enda, men en man i Michigan tog sin ilska ett steg längre.

En man i 20-års åldern har stämt sin lokala AMC biograf i hopp om att de ska sänka sina snackskostnader. I en artikel i Detroit Free Press beskriver de mannens erfarenheter när det kommer till film och snacks:

"Mannen har nämnt att han brukade poppa sina egna popcorn och ta med sig eget godis, men AMC förbjöd detta. Den 8:e december betalade mannen 8 dollar för en cola och ett paket chokladtäckta jordnöts-goobers på biografen, nästan tre gånger så mycket för samma artiklar som han kunde fått billigare i en affär i närheten."

I Sverige har vi inte riktigt samma problem. Här förbjuder de inte publiken att ta med sig eget godis (men när det kommer till hamburgare och pizza höjer de ett varningens finger). Men ska man köpa det på plats kan det svida lite i plånboken, och i benen med tanke på de långa köerna som bildas (om man har otur). I övrigt tror jag att vi stör oss på helt andra saker när vi går på bio...

Vad tycker du om de svenska priserna och vad stör du dig på när du går på bio?

| 7 mars 2012 15:01 |