Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 december 2021 | 09:40

Man eller monster? Nytt filmklipp visar Jared Letos förvandling i ”Morbius”

Se en actionpackad och blodig scen ur Daniel Espinosas Marvel-baserade film. Biopremiär 28 januari.
I ”Morbius” spelar Jared Leto forskaren som försöker bota sin unika blodsjukdom, men botemedlet visar sig också bli hans förbannelse. Ett mörker växer inom som Dr. Michael Morbius får svårt att hålla i schack.

Ett generöst första filmklipp visar oss tre minuter ur filmen, där vi hoppar rakt in i en dramatisk scen med Morbius första förvandling till ett monster. Tråkigt för alla i närheten - det blir en blodig massaker av den typen vi sällan får se i Marvel-baserade filmer. Svenske regissören Daniel Espinosa verkar pusha PG-13-gränsen till max.
 
 
Det är mycket ovanligt att en studio släpper ett så pass långt filmklipp, nästan två månader före premiär. Sony är troligen beslutna (desperata?) att göra denna relativt okända karaktär till en snackis inför premiären. Det kan behövas.

”Morbius” är inte en del av Marvels filmiska universum och kan inte åka snålskjuts på de andra superhjältarna, han tillhör Sony och samma franchise av löst länkade Spider-Man-spinoffs där även ”Venom”-filmerna ingår. Men kanske får vi en kort introduktion redan i december när ”Spider-Man: No Way Home” släpps?
 
 
Kommer du se ”Morbius” när den släpps på bio 28 januari? Kommentera nedan.
| 5 december 2021 09:40 |