Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

19 juni 2023 | 14:00

“Maktens ringar”-skådisarna har fått nog: “Sluta upp med rasismen”

Flera av skådespelarna från Amazons “Sagan om ringen: Maktens ringar” berättar nu om rasismen de fått uppleva under seriens produktion.
Under Monte-Carlo Television Festival Sunday, var flera skådespelare från Amazons “Sagan om ringen: Maktens ringar” inbjudna. Här berättade skådisarna för Variety om rasismen de upplevt under produktionen.
 
- Det är upprörande. Är vi fortfarande en mänsklig ras? Det gör mig frustrerad... Vårt gäng har gått igenom mycket, fått utstå mycket, och jag hoppas att vi en dag, som en mänsklig ras, bara kommer att vara en. Det låter kanske patetiskt eller dramatiskt, men, verkligen, sluta bara upp med rasismen, berättar Owain Arthur, som spelar prins Durin IV
 
Skådespelaren Cynthia Addai-Robinson, som spelar drottningen Míriel, vill istället blicka framåt och fokusera på den kommande säsongen:
 
- Det jag ser fram emot, när vi går vidare till säsong två, är att låta det samtalet vara i det förflutna och bara fortsätta framåt. När du har nått framsteg är det som att vi inte kommer att gå tillbaka från de saker som vi har etablerat. Jag är redo att erkänna det och gå vidare från det, för jag tror att vi har sagt allt som finns att säga.
 
Tidigare har även Ismael Cruz Córdova intervjuats av Variety, och även han var kritisk mot nättrollen. Skådisen berättar att det fanns en terapeut med på inspelningen som fick hjälpa teamet att bearbeta hatet.
 
- Min telefon blev hackad. Mitt bankkonto höll på att bli hackat. Mitt PayPal-konto blev hackat. Mina vänner fick meddelanden. Jag fick dödshot. Jag fick saker mejlade till mig. Folk fick reda på min adress. Det var mycket sånt, säger Córdova.
 
Förhoppningsvis lugnar nättrollen ner sig till den nya säsongen av “Sagan om ringen: Maktens ringar”. Premiär blir troligtvis under 2024 på Prime Video.
| 19 juni 2023 14:00 |