Serie

Skribent

Viktor Eriksson

19 februari 2024 | 23:30

Maisie Williams om livet efter “Game of Thrones”: Förlorade min identitet

Skådespelerskan säger att eftersom hon var så fokuserad på att spela karaktärer under tonåren så byggde hon aldrig riktigt någon identitet utanför jobbet.
Maisie Williams blev världskänd redan som 12-åring för sin roll som Arya Stark i fantasyserien “Game of Thrones”. Hon spelade rollen mellan 2011 och 2019 men efter att serien var slut märkte hon att det var svårt att gå vidare.
 
I en ny intervju med The Sunday Times, via Variety, berättar skådespelerskan, nu 26 år, att hon upplever det som att hennes identitet gick förlorad i “Game of Thrones”.
 
– Jag var vilsen så länge efteråt och jag visste om att jag var det. När jag kände att jag inte kunde förstå vad min egen identitet var så var det väldigt jobbigt, säger Maisie Williams och fortsätter.
 
– Det är till och med svårt att prata om hur tufft det var bara för att jag trodde att jag hade lyckats gå vidare från det.
 
Skådespelerskan tror att eftersom hon var så fokuserad på att spela karaktärer under en så formativ tid i livet så blev det svårt för henne att bygga en egen identitet utanför jobbet som skådespelerska.
 
– Det var helt klart som värst när jag också inte hade någon egen kärna. Jag visste inte min identitet. Jag tror att få ett negativt besked vid det laget kändes så personligt, så smärtsamt.
 
– Jag brukade jämföra mig med andra skådespelerskor och hur de såg ut och alla andra destruktiva sätt som du kan jämföra dig på med någon annan. 
 
Maise Williams är just nu aktuell i rollen som Catherine Dior, syster till Christian Dior, i Apple TV+ dramaserie “The New Look”. Missa inte att läsa MovieZines stora recension av serien.
| 19 februari 2024 23:30 |