Film

Skribent

Viktor Jerner

5 juli 2016 | 01:00

Magiska konceptbilder visar hur en "Akira"-spelfilm hade sett ut

Det här hade kunnat bli hur coolt som helst.
Ända sedan 2002 har Warner Brothers kämpat med att snickra ihop en spelfilmsversion av anime-klassikern "Akira" (1988), men trots tappra försök har de misslyckats med att få projektet att lyfta. Regissörer som Christopher Nolan och Hughes-bröderna och skådespelare som Leonardo DiCaprio, Keanu Reeves, Zac Efron och Gary Oldman har alla varit aktuella för filmen i olika skeden, men ingen av de påtänkta versionerna blev verklighet.

Det verkar finnas en viss skadeglädje kring detta hos "Akira"-fansen på nätet, då de känner sig tveksamma kring att en Hollywood-version skulle kunna göra det komplexa originalet rättvisa. Frågan är dock om de har kollat in Ruairí Robinsons konceptbilder som han har släppt via sin hemsida, för de visar att det i alla fall visuellt hade kunnat bli något alldeles extra. Robinson var en av de allra första filmskaparna som jobbade med projektet hos Warner Brothers, och idéerna han hade var minst sagt spännande:

På den andra bilden är det väldigt tydligt att Robinson hade tänkt sig Chris Evans och Joseph Gordon-Levitt i de två huvudrollerna, Kaneda och Tetsuo (eller "Travis" som han verkar ha kallats i den här versionen). Dessa två karaktärer kämpar för sina liv i en våldsam, korrupt och postapokalyptisk värld präglad av futuristiska motorcykelgäng och en gnutta telekinesi.

Den spektakulära visuella stilen räckte dock inte för att få bollen i rullning och Robinson lämnade projektet för att istället ta sig an science fiction-filmen "Last Days on Mars". Men Warner Brothers verkar inte ha gett upp hoppet än, för om man ska tro på de senaste ryktena så är Justin Lin det nya namnet som är uppe på tapeten. Kanske är det den här gången som allt faktiskt faller på plats och filmen blir av, kanske inte.

Tyck till! Bör det här projektet lyfta från marken en gång för alla eller är en spelfilmsversion av "Akira" dömd att misslyckas?
| 5 juli 2016 01:00 |