Film

Skribent

Patrik Jonsson

12 januari 2012 | 19:01

"Maffiabröder" blir TV-serie

I veckans TV-rapporter hissar vi "The Last Resort", dissar "The Firm" och funderar kring om Scorseses gangsters kan lyckas i det lilla formatet.

Jag vet inte ifall ni kommer ihåg det där nya projektet kallat “The Last Resort” från mästaren Shawn Ryan (“The Shield”) som jag pratade om här någon gång förra våren? I alla fall så är det nu snart bestämt att ett pilotavsnitt ska spelas in för ABC och det är ju riktigt goda nyheter, då ökade ju chansen markant att den äntligen får liv!

Okej, jag ska ta handlingen igen; Det hela ska kretsa kring en besättning på en U-båt belastad med två kärnvapenspetsar som de i sin tur vägrar att fyra av. Ja och i och med denna vägran så får de självklart regeringen efter sig som i detta fallet tillhör ett omskakat USA. Besättningen kommer sedan att skapa en egen nation, förmodligen på någon ö, där det även uppstår sprickningar inom gruppen.

Det här kan så klart bli hur bra som helst och med Shawn Ryan bakom rodret så är jag inte ett dugg orolig. Handlingen lockar enormt också och jag är så glad att det är ABC som producerar och inte NBC eller Fox. ABC har ju dessutom gjort succé på en ö tidigare i och med “Lost”. Håll nu tummarna för att detta verkligen blir av!


Fler goda nyheter: Frank Darabont (“Nyckeln till frihet” & “Den gröna milen”) har efter skilsmässan med “The Walking Dead” en helt ny serie på gång och det låter faktiskt dessutom som något riktigt bra. “L.A. Noir” heter den och är baserad på boken med den korta titeln “L.A. Noir: The Struggle for the Soul of America´s Most Seductive City”. Serien kommer alltså inte att baseras på, det förmodligen mer kända, TV-spelet med snarlikt namn, utan på boken. Det hela kommer dock att utspela sig i L.A. under 1940 & 50-talet och kretsa kring gangsters, lånehajar, svartklubbar, korrupta poliser och allt vad det innebär. TNT (som räddade serien “Southland”) har rättigheterna och det bästa av allt är att de redan har beställt ett pilotavsnitt!

Mer gangsters blir det då AMC har planer på att göra en TV-serie av Martin Scorseses “Goodfellas” (“Maffiabröder”) från 1990. Med sig har de ingen mindre än Nicholas Pileggi som både skrev boken “Wiseguy” som filmen baserades på och manuset till själva filmen, på hans CV finns även “Casino” och “American Gangster”. Pileggi ska tillsammans med Jorge Zamacona (“Homicide: Life On The Street”) skriva manuset till serien. Som om detta inte vore nog så kommer även producenten till “Goodfellas”, Irwin Winkler, att stå som huvudproducent tillsammans med just Zamacona och Pileggi.

Enligt mig så är “Goodfellas” tidernas absolut bästa film så det är klart att man känner en viss oro då man hör talas om ett sådant här projekt, men å andra sidan… då man läser om vilka som är inblandade så är det klart att det vattnas rätt så rejält i munnen, det här kan bli ohyggligt bra. Och med en kanal som AMC i ryggen känns det än mer tryggt, nu fattas banne mig bara Scorsese himself!


Ja och då vi är ändå är inne på just Nicholas Pileggi så kan jag även berätta att han har ytterligare ett projekt på gång som går under titeln “Ralph Lamb”. Detta blir dock en produktion för CBS och ska baseras på en sann historia kring just Ralph Lamb, en sheriff i Las Vegas som var aktiv under 60 & 70-talet. Självaste James Mangold är satt att regissera serien, ja eller åtminstone pilotavsnittet. Vi har med andra ord väldigt mycket att ser fram emot!

Fox har beställt ett pilotavsnitt av en komediserie kallad “Ben Fox is My Manny” som i sin tur är skapad av Dana Fox som tidigare har varit en av huvudförfattarna till “Couples Retreat”. I serien ska vi få följa en singelmamma som låter hennes ansvarslöse brorsa flytta in för att hjälpa henne att ta hand om sitt barn. Detta låter ju varken originellt eller särskilt intressant, men det återstår väl att se, ja ifall nu serien kommer ut till sändning överhuvudtaget.

Mer komedi och barn blir det då även NBC har en ny komediserie på gång med lite av samma tema. “Isabel” heter den och är en slags remake på den franskkanadensiska serien “Le Monde De Charlotte”. “Isabel” kommer att kretsa kring en medelklass familj som brottas med vardagens problem samtidigt som det gör sitt bästa för att fostra sin dotter Isabel som besitter magiska krafter. Marcia Gay Harden kommer att ha en av huvudrollerna och även i detta fallet så är ett pilotavsnitt redan beställt.


Som väntat så är Foxs sci-fi-serie “Fringe” i trubbel. Under en presskonferens blev en av Foxs högsta höns, Kevin Reilly, tillfrågad om seriens framtid då han svarade att “Fringe” är en dyr serie att producera och att de fortfarande förlorar pengar på den, han tillade även att han inte var verksam i denna bransch för att förlora pengar. No shit Sherlock!

Mycket talar alltså för att den pågående och fjärde säsongen kan bli seriens sista, men Reilly ville ändå inte helt stänga dörren. Han påpekade att budgetnedskärningar kunde vara ett alternativ och även att de ev. kunde sälja serien till någon annan intresserad kanal, hursomhelst, ifall inte tittarsiffrorna ökar så lär det vara goodbye “Fringe”.

Själv så skulle jag ge två ytterligare och mer självklara alternativ till för att kunna behålla “Fringe” ; lägg ned fiaskot “Terra Nova” och sluta att sända “Fringe” med tre veckors, fem veckors, två veckors, fyra veckors etc. uppehåll så kanske tittarna får någon uppfattning om när (och ens om) serien överhuvudtaget sänds?! Mer “splittrad” serie får man leta efter och här har ju Fox sjabblat bort sig totalt, det tycker man ju att de borde ha tänkt på tidigare ifall nu serien är så dyr. Fail.

Några andra som inte har lyckats så bra är NBC med sin “The Firm” som debuterade med ett dubbelavsnitt i söndags. Serien fick t.o.m. sämre tittarsiffror (6,2 miljoner) än vad fiaskot “The Cape” hade då den hade sin premiär. Detta är ju lite trist då jag inte tycker att siffrorna speglar seriens kvalitet, men många menar på att NBC verkligen gjorde ett uruselt promotionjobb. Med andra ord så visste antagligen många inte att den ens hade premiär i söndags. “The Firm” kommer fortsättningsvis att sändas på torsdagskvällar på just NBC.

Nyheter i korthet:

Veteranen Lee Majors (“The Fall Guy") kommer att göra ett gästframträdande i “C.S.I. NY”, där ska han spela en åldrad detektiv.

CW har en ny serie på gång som ska heta “L.A. Complex”, låter trist.

Fox har valt att lägga ned Jonah Hills animerade serie “Allen Gregory” som debuterade i höstas och lika bra det, spola ned den bara.

AMC har äntligen avslöjat datumet för fortsättningen på “Mad Men”, den 25:e mars så kommer den femte säsongen att dra igång. Undertecknad kommer inte under några omständigheter att titta, men grattis till er andra!

Paul Rudd kommer att göra en gästroll i “Parks and Recreation” och Dermot Mulroney kommer att kika förbi i “New Girl”.

Paul Bettany har hoppat av Showtimes kommande dramaserie “Masters of Sex”.

U.S.A. Network har förnyat “Psych” och därmed gett serien en sjunde säsong.

Rob McElhenny (Mac i “It's Always Sunny in Philadelphia”) har sålt en sitcom till Fox som ska handla om en “vild partybloggare” som sadlar om till radiopratare.

Ja, detta var allt jag hade för denna vecka, ha det så bra nu där ute och konsumera mycket serier så hörs vi snart igen!

| 12 januari 2012 19:01 |