Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 augusti 2017 | 12:00

Mads Mikkelsen har hittat ännu en Marvel-skurk han vill spela

Visst skulle han passa i rollen som Doctor Doom?
Mads Mikkelsen kan nu bocka av både Bond-skurk och Marvel-onding på sitt cv. Den danske skådisen, som byggt en Hollywoodkarriär tack vare ”Casino Royale” och tv-thrillern ”Hannibal”, skapade kaos i ”Doctor Strange” i höstas och fick visst mersmak för serietidningsaktiga skurkar.

I en intervju med Screen Geek avslöjar han sin önskan att spela Doctor Doom, i den kommande filmen som ska fokusera på Fantastiska fyrans ärkefiende:

- Det är alltid intressant. De experimenterar en del med skurkarnas berättelser. Vi får se om det blir av, jag tror inte det har hänt än. Varken Jokern eller Pingvinen har fått egna filmer, så vi får se när den dagen kommer.

Mikkelsen berättade också vad för kvaliteter han söker i en skurkroll:

- Jag hoppas att alla rollfigurer ska vara lite mer nyanserade, så att de har två sidor. Visst, de är skurkar. Hannibal är en skurk men samtidigt gillar man honom. Alla karaktärer, goda som onda, borde ha lite av bägge sidorna i sig, och det är något som varje skådespelare söker efter.
 
20th Century Fox har spikat sex hemliga Marvel-filmer fram till år 2021, och det är ju inte omöjligt att en av dem blir Noah Hawleys "Fantastic Four"-reboot om Doctor Doom.

Mads Mikkelsen som Doctor Doom - kan det funka eller ser du hellre någon annan i rollen? Kommentera nedan.
| 1 augusti 2017 12:00 |