Film

Skribent

MovieZine

14 november 2021 | 18:00

Mad Max-trilogin släpps i 4K den 15 november

Tre klassiska actionfilmer med Mel Gibson kommer nu i nyutgåva.
Tre fartfyllda och ikoniska actionrullar släpps nu i en nyutgåva. Även om första "Mad Max" har funnits i 4K tidigare är detta första gången som tvåan och trean restaureras för vassare bildkvalitet. George Millers postapokalyptiska trilogi hittas i svensk handel från och med imorgon, 15 november. 

"Mad Max" (1979) - Ett grymt motorcykelgäng tar över vägarna i den här filmen som utspelar sig någon gång i framtiden. Gängmedlemmarna hånskrattar åt polisen medan de härjar på gatorna och terroriserar oskyldiga civila. Men det finns en polis de underskattar: Max Rockatansky. När gänget mördar Max familj och hans bäste vän kräver Max besinningslös hämnd!

"Mad Max 2: The Road Warrior" (1981) - Mel Gibson återvänder som Max, en hjältemodig ensamvarg som driver omkring i ödemarken och ständigt är på jakt efter bränsle. Hans motståndare består av en bisarr krigarklan med ledaren Humungus i spetsen, som har gjort det till en vana att pulvrisera sina offer istället för att fånga dom levande.

"Mad Max 3: Beyond Thunderdome" (1985) - Max kämpar mot barbarerna i en framtida efterkrigstid. Den här gången blir han räddningen för en grupp förvildade barn. Artisten Tina Turner spelar en maktgalen härskarinna.
 
 
Vilken av de tre filmerna är din favorit?
| 14 november 2021 18:00 |