Skribent

Patrik Jonsson

27 oktober 2010 | 15:10

Macey hoppar på TV-vågen

Här är veckans rapporter från TV-världen signerat Patrik Jonsson och denna gång avslöjar han att även William H. Macey kommer att medverka i en ny TV-serie.

Jag kan väl börja med att berätta att ytterligare en av de stora stjärnorna har valt att satsa på en TV-serie. Näste man ut är nämligen William H. Macy som kommer att spela huvudrollen som en alkoholist tillika familjefar i serien med det passande namnet "Shameless". En roll som ett fyllo är väl inte direkt vad vi är vana att se Macy i, men att döma av vad jag hittills sett av honom i trailern så ser han verkligen ut att briljera.

"Shameless" är en remake på den engelska serien med samma namn och från början så var det tänkt att HBO skulle sända den, men det blev slutligen Showtime som tog över produktionen. Macy blir inte det enda välkända namnet i rollistan då även Joan Cusack finns med där. Serien lär nog bli minst lika kontroversiell i USA. som den blev i England. 12 avsnitt är redan beställda och premiär blir det efter nyår, söndagen den 9:e januari närmare bestämt, på just Showtime.

Varsågoda, här har ni trailern

 
Vi kan fortsätta med en bunt serier som har fått ett s.k. fortsatt förtroende. NBC har gett "The Event", "Outsourced", "Law & Order Los Angeles" och "The Chase" fulla säsonger. Med andra ord så kommer samtliga av dessa serier att komma tillbaka till våren. NBC har även gett serien "Chuck" en full säsong på 24 avsnitt. "Chuck" satt nämligen lite löst tidigare och det var tal om att lägga ned den, men nu verkar det alltså tydligen som att den kommer att överleva minst denna säsong.

Det verkar till och med som att "Undercovers", trots sina låga tittarsiffror och taskiga recensioner, kommer att få fortsätta åtminstone fram till jul. NBC är alltså ovanligt givmilda och toleranta denna höst. CBS vill inte vara sämre och ger fulla säsonger till "Hawaii Five-0", "Mike & Molly", "The Defenders", "Blue Bloods" och "Shit My Dad Says " och därmed har CBS förnyat samtliga av sina nya serier.
 
Det råder verkligen ingen nöd på spinoffs av TV-serier i dessa dagar. "Law & Order" har ju nyligen fått en ytterligare och "Criminal Minds" ska som tidigare nämnts till våren få sin i form av "Suspect Behavior" med Forest Whitaker i huvudrollen. Nu verkar det även som att det planeras en för "Bones", seriens skapare Hart Hanson har tillkännagivit detta och säger även att serien förmodligen kommer att kretsa kring en karaktär vid namn Walter "The Locator" Sherman som kommer att introduceras längre i fram i den pågående säsongen, något namn på serien är dock ännu inte känt. Även "Battlestar Galactica" kommer att få ännu en spinoff som kommer att heta "Blood and Chrome".

Sedan så kan jag berätta att skådespelaren Jeremy Davies som spelade Daniel Faraday i "Lost" kommer att medverka i den kommande säsongen av FX's "Justified". Där kommer han att spela en karaktär vid namn Dickie Bennett som tydligen ska vara en gammal rival till Olyphants karaktär "Raylan". Detta kommer med andra ord förmodligen att bli riktigt intressant.

Slutligen en liten "reminder"; "The Walking Dead" har premiär på söndag, missa för bövelen inte det! Jag själv har sett pilotavsnittet och jag kan säga att det är i särklass bland de bästa piloter jag någonsin har sett, helt makalöst bra. Det var allt, nej vänta, Happy Halloween på er!

| 27 oktober 2010 15:10 |