Film

Skribent

Alexander Dunerfors

28 april 2016 | 14:00

Lyxbiograf byter ut popcorn mot vin och ost

Det är slutpoppat och färdigtuggat på Deluxe Cinemas.
På nyöppnade Deluxe Cinemas i Christchurch, Nya Zeeland, är popcorn förbjudet. Där kan biobesökarna istället njuta av ett stort utbud ostar och viner till sin film. 

Argumentet är bland annat att popcorn-tuggandet stör:

- Jag tycker att biomiljön måste skärpas. Bio handlar om vad som sker på bioduken, säger biografchefen Jeremy Stewart i en intervju. Och vad hittas på bioduken? Även där är utbudet anpassat för finsmakare, med dokumentärer och arthouse. Mainstream-rullar som ”Hotell Marigold” och ”Djungelboken” kan dyka upp, men vänta dig ingen ”Iron Man” till exempel. 

Filmerna visas med paus, för den som vill få påfyllning i glaset.

- Många vill ha mer än ett glas vin när de ser på film, speciellt när filmerna är långa. Alla har hemmabio nuförtiden så vi måste se till att biobesöket blir mer av en upplevelse.

Jeremy Stewart hoppas att hans biograf ska bli sedd som en av landets bästa.


Av någon anledning hotar de med att visa "Breaking Dawn".

Biografen ser kanske inte så fantastiskt speciell ut, men har en affärsidé som lär passa många filmälskare och cineaster.

I Sverige finns flera biosalonger som erbjuder vin till filmen, till exempel SF:s vip-salonger. Men ostbrickor har, mig veterligen, inte ersatt de älskade biopopcornen än. Och paus i filmen är faktiskt en helgrym idé, ifall du fick chansen att uppleva det när Tarantinos "The Hateful Eight" visades på Rigoletto i Stockholm i januari. 

Vad tycker ni om modellen ovan, skulle det funka även här?
| 28 april 2016 14:00 |