Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 september 2020 | 09:50

Ludwig Göransson har vunnit en Emmy för "The Mandalorian"

Den svenske kompositören, som Oscarbelönades för "Black Panther", rör sig ett steg närmare EGOT-status med nattens vinst under Creative Arts Emmy Awards.
Den stora Emmygalan går av stapeln natten till måndag, men under veckan har man smygstartat med fyra kvällar tillägnade de något mindre prestigefyllda Creative Arts Emmys, då flera tekniska priser delas ut.
 
Vilket är varför det redan nu finns anledning för oss svenskar att gratulera den svenske kompositören från Linköping, Ludwig Göransson ("Black Panther", "Tenet"), som har plockat hem sin första Emmy i karriären.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Ifjol vann Göransson även en Oscar för sin musik i "Black Panther" samt två Grammys för musiken till Childish Gambino-låten "This is America". Under loppet av två år har Göransson alltså hunnit med allt förutom att vinna en Tony för att nå den exklusiva EGOT-statusen - men det är väl bara en fråga om tid?
 
Nattens sista Creative Arts Emmy Awards gör nu att Netflix och HBO har gått upp i delad ledning med 19 vinster vardera, inför den stora galan under natten till måndag. Om man tittar på individuella serier är det "Watchmen" (HBO) och "The Mandalorian" (Disney Plus) som har vunnit flest av de mer tekniska kategorierna, med sju vinster vardera.
 
 
Tidigare under veckan släppte vi även en intervju med filmfotografen Baz Idoine, som även han nu har plockat hem en vinst för sitt foto i "The Mandalorian". Här i Sverige kommer vi kunna följa nattens Emmygala på TV4 Play, med start kl. 01.30.
 

Läs också: Hur många av årets Emmynominerade serier har du sett?

 
Har du hunnit ge "The Mandalorian" en chans ännu - tycker du att Göransson förtjänade vinsten? Kommentera gärna nedan!
| 20 september 2020 09:50 |