Film

Skribent

MovieZine

6 maj 2021 | 11:25

”Loving Adults” blir Netflix första danska film

"Den handlar om den tunna linjen mellan kärlek och hat", kommenterar regissören Barbara Rothenborg.
Relationsthrillern ”Loving Adults” blir Netflix första danskspråkiga originalfilm. Dar Salim (”Darkland”, ”Svart krabba”) och Sonja Richter (”Älskar dig för evigt”) gör huvudrollerna i filmen som regisseras av Barbara Rothenborg (”White Sand”). SF Studios producerar.

”Loving Adults” är baserad på romanen ”För kärlekens skull” av Anna Ekberg, en roman ”om kärlek och uppoffringar, om relationens vinnare och förlorare, om passion, sex och mord”, enligt förlaget Norstedts.

Christian (Dar Salim) och Leonora (Sonja Richter) tycks ha allt. De lever det perfekta livet med sin son, som precis blivit friskförklarad efter en långtidssjukdom. Deras framtid verkar allt ljusare, men under en fest på Christians företag, ser Leonora sin man med den unga kvinnliga arkitekten Xenia (Sus Wilkins).

Leonora inser att Christian kanske planerar att lämna henne. Hur kan han? Hur kan han lämna den kvinna som offrat hela sin karriär? Den kvinna som offrat allt för att ta hand om deras gemensamma son och familj? Där och då fattar Leonora ett beslut: Hon vägrar bli kvinnan som blir lämnad kvar – vad som än krävs. 
 
 
- För mig är ”Loving Adults” en mörk, vriden och spännande, men också sexig film, om vilka fruktansvärda saker vi män och kvinnor är kapabla till att göra mot varandra, om vi pushas för långt… Den handlar om den tunna linjen mellan kärlek och hat – och hur avundsjukan och bitterheten kan locka fram det värsta i oss, kommenterar regissören.

Inspelningen startade nyligen och filmen kommer att släppas globalt på Netflix under 2022.
| 6 maj 2021 11:25 |