Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 januari 2019 | 08:21

Lovande rollista i gotiska skräckdramat "The Devil All The Time"

Bill Skarsgård, Tom Holland och Chris Evans spelar bisarra karaktärer i ny Netflix-film.
Streamingjätten har samlat ihop stora namn till sin kommande dramaskräckis. Avengers-stjärnorna Tom Holland och Chris Evans får sällskap av bland andra Robert Pattinson och Bill Skarsgård. Medverkar gör också Mia Wasikowska ("Alice i Underlandet") och Eliza Scanlen ("Sharp Objects").

Netflix beskriver filmen som en gotisk berättelse "om ett seriemördarpar, en predikant som sätter tro på prov, och en korrumperad småstadssheriff". Historien utspelas i Mellanvästra USA och sträcker sig över två decennier.

Filmen släpps för streaming någon gång under år 2020.
 
 
Bokförlagan av Donald Ray Pollock finns utgiven på svenska under titeln "Djävulens hantverk":

"Med utgångspunkt i en avlägsen bergstrakt i södra Ohio följer vi en samling fängslande och bisarra människor i rörelse över ett vidsträckt geografiskt område; i och omkring Appalacherna, West Virginia, Ohio, Georgia och Florida. Deras vägar kommer slutligen att korsas, någonstans på bottnen av mörkret. (...) du är på väg att kliva in i en värld befolkad av människor som tycks fångade i sina egna öden. En värld genomsyrad av våld och religiös fanatism. Djävulens hantverk är Donald Ray Pollocks skoningslösa klasskildring av vad som gömmer sig på skuggsidan av det amerikanska samhället."
| 17 januari 2019 08:21 |