Serie

Skribent

Carl Adam Anderberg

11 november 2017 | 19:00

Louis C.K. sparkas från alla sina projekt

Efter att fem kvinnor trätt fram och vittnat om hans mycket opassande uppförande.
Det stormar rejält kring komikern Louis C.K. efter att anklagelser om sexuella övergrepp simmat upp till ytan. Anklagelser som Louis C.K. också erkänt sig skyldig till. 
 
Igår meddelade HBO att de avbryter alla samarbeten med komikern, och även Netflix har utannonserat att de inte kommer att gå vidare med den stand up-show de hade planerat med C.K. Produktionsbolaget The Orchard har också meddelat att de inte kommer att släppa hans nya film "I Love You, Daddy", som de snappade upp rättigheterna till så sent som i september.
 
Idag meddelar nätverket FX, som producerat fleratlet säsonger av Louis C.K.:s hyllade serie "Louie", att även de avslutar alla samarbeten med den 50-årige amerikanen. Detta innefattar också att han får kicken från serierna "Better Things", "Baskets", "One Mississippi", och "The Cops", där han på olika sätt varit inblandad.
 
Louis C.K.:s långvariga samarbetspartner Pamela Adlon har i samma veva släppt ett uttalande, där hon bland annat säger:
 
- Min familj och jag är förkrossade och befinner oss i chock efter erkännandet av motbjudande upprtädande av min vän och partner Louis C.K. Jag känner djup sorg och empati för de kvinnor som har klivit fram och berättat.
| 11 november 2017 19:00 |