Skribent

Patrik Jonsson

12 januari 2011 | 18:20

"Lost" mest nedladdad 2010

I veckans TV-rapporter berättar Patrik om Steven Spielbergs ny serie "Falling Skies" och att det blir en ny säsong av "Spartacus".

Tänkte att vi skulle börja med lite nedladdningsstatistik, liknande listor har ju avslöjats för både film och musik så då ska väl inte TV-branschen vara sämre. Vilken serie har då laddats ned flitigast under 2010 måntro?

Ja det finns ju helt klart en bunt nominerade, men vi får gå tillbaka till vårsäsongen 2010 för att hitta "vinnaren". Det är nämligen "Lost" som toppar listan med sina 5 940 000 nedladdningar och på andraplats med 5 480 000 nedladdningar hittar vi ännu en serie från vårsäsongen, "Heroes". Efter "Heroes" kommer "Dexter". Klicka här för den kompletta tio-i-topplistan

Den kommande sommaren börjar verkligen på att se intressant ut för den serie intresserade. AMC har ju som tidigare nämnts valt att flytta den fjärde säsongen av "Breaking Bad" till juli och nu kommer den att få sällskap. FX sålde ifjol serien "Damages" till DirecTV och de har nu valt att istället reprisera seriens tre första säsonger under vårsäsongen, detta betyder att den nya och fjärde säsongen inte kommer att få premiär förens i just juli. Andra större serier att följa i sommar är bl.a "True Blood", " Rescue Me", "Memphis Beat", "Rizzoli & Isles" och så klart den nya Spielberg-producerade Sci/Fi serien "Falling Skies" som har premiär i Juni. Den har väl inte undgått många, men för er som ännu inte sett trailern för "Falling Skies", klicka här. 

Det blir mycket Spielberg i år, förutom just "Falling Skies" så är han ju även aktuell med filmen "War Horse" och filmen om Tintin, dessutom så står han ju som producent för en hel del andra filmer. Även hans andra kommande serie "Terra Nova" kommer att sändas i höst, men redan den 23:e och 24:e maj är det smygpremiär för serien då dess två första avsnitt kommer att sändas som en slags smygpremiär. De resterande elva avsnitten får vi dock vänta på tills hösten. Det ryktas om att "Terra Nova" kommer att bli den dyraste serien som någonsin skapats och har bl.a Stephen Lang ("Avatar") i en av rollerna.

Skådespelaren Damian Lewis, en personlig favorit från bl.a "Band of Brothers" och "Life" kommer snart att vara tillbaka i TV-rutan. Lewis är nämligen snart aktuell med serien "Homeland" där han kommer att spela mot Claire Danes. Serien kommer att sändas på Showtime och ska kretsa kring en nyligen hemkommen krigsfånge (Lewis) vars intentioner blir ifrågasatta av en misstänksam FBI agent (Danes).

Att J.J. Abrams har många bollar i luften visste man väl sedan länge, tänker främst på de kommande serierna "Odd Jobs" och "Alcatraz" och nu så har han yttligare ett projekt på gång. Denna gång så handlar det om en drama serie som enligt utsago ska likna filmen "Pulp Fiction" och då syftar de tydligen inte bara på seriens namn, den ska nämligen heta "Pulp", utan mångt och mycket av dess upplägg ska helt enkelt gå i Pulp Fictions spår.

Sedan så har Starz meddelat att det kommer att bli en andra säsong till serien "Spartacus-Gods of the Arena". Egentligen så blir ju detta seriens tredje säsong ifall man räknar in "Spartacus-Blood and Sand". Vem som skall ersätta cancersjuke Andy Whitfield har dock inte ännu nämnts. Whitfield kommer heller inte att medverka i den andra säsongen som drar igång den tjugoförsta januari.
 
Ja och så rundar vi av det hela med en bunt premiärdatum för några kommande serier i vår. Den mycket efterlängtade HBO serien "Game of Thrones" har äntligen fått sitt premiärdatum spikat och det är den sjuttonde april som gäller. A&E´s "Breakout Kings" har premiär den trettonde mars och AMC´s remake på den danska serien "Brottet", "The Killing", får sin premiär den tredje april.

Slutligen så ger jag er en länk till TV.coms egna lilla "In Memoriam" över TV-serier som gick i graven under 2010, så fram med näsdukarna nu och klicka här!

| 12 januari 2011 18:20 |