Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

22 augusti 2023 | 22:01

”Little Nightmares 3” har visats upp - ny studio tar över svenska spelserien

I den tredje delen av “Little Nightmares” tar Supermassive Games över stafettpinnen från svenska utvecklaren Tarsier Studios.
Gamescon i Tyskland startar ikväll och som start på hela mässan har utgivaren Namco Bandai och utvecklaren Supermassive Games visat upp ”Little Nightmares III” för första gången.
 
 
I smygtitten ovan får vi se de nya karaktärerna Low och Alone. Tillsammans måste de fly från världen Nowhere, och de måste samarbeta för att ta sig an bland annat en monsterbebis. Till skillnad från ettan och tvåan kommer man kunna spela antingen själv eller med en kompis i “Little Nightmares III”.
 
Förutom spelade passade även Supermassive Games på att berätta om en ny podcast de har producerat. ”The Sounds of Nightmares” ska vara en fortsättning på berättelsen i spelen, och de två första avsnittet släpps redan idag.
 
De två första ”Little Nightmares”-spelen produceras av Malmöbaserade Tarsier Studios. Inför nya spelet har Supermassive tagit över och de har tidigare gjort ”Until Dawn” och ”The Quarry”.
 
Hos oss fick “Little Nightmares 2” fina 4 av 5, med motiveringen att spelet är ett “skruvat, mörkt och unikt spel som helt klart bör spelas av alla skräckfantaster där ute. Jag längtar redan efter att få hugga in på fler spel från Little Nightmares-universumet”.
 
Inget datum är satt ännu men vi vet att ”Little Nightmares 3” släpps under 2024. Spelet kommer till PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, och Nintendo Switch. 
 
Har du spelat de två tidigare "Little Nightmares"-spelen?
| 22 augusti 2023 22:01 |