LISTA

Skribent

Anders Eklöf

12 juni 2020 | 16:00

Lista: De hetaste spelen som kommer till Playstation 5

Nyligen visades en rad kommande spel till Playstation 5. Vi har listat de allra hetaste titlarna.
Igår visade Sony till slut upp Playstation 5, spel till den och hur själva konsolen kommer att se ut. Personligen är jag inget fan av färgerna och tycker ärligt talat att den ser lite ut som en router. Dock är spelen alltid det viktigaste och det verkar helt klart som att det kommer ett gäng intressanta titlar till konsolen. 
 
 

1. "Ratchet & Clank: Rift Apart"

 
 
"Ratchet & Clank"-serien har länge varit en favorit och är alltid fenomenalt snygga, med välskrivet manus och inte minst väldigt underhållande att spela. "Ratchet & Clank: Rift Apart" ser inte ut att vara något undantag och är väldigt imponerande rent grafiskt. Den här gången har olika dimensioner kraschat in i varandra, så att våra hjältar kan hoppa mellan olika världar på ett knapptryck. Sony har pratat om att konsolen kommer ha väldigt snabba laddningstider, vilket det här verkar vara ett exempel på. 
 
Släpps: Ännu inget datum 
 

2. "Horizon Forbidden West"

 
 
Jag spelade nyligen igenom föregångaren "Horizon Zero Dawn" och klassar det helt klart som ett av de allra snyggaste spelen till Playstation 4 och något av de mest underhållande titlarna med en öppen värld på länge. Med tanke på de höga försäljningssiffrorna (över 10 miljoner sålda exemplar) var det bara att vänta på att en uppföljare skulle utannonseras. "Horizon Forbidden West" verkar även det vara ett grafiskt monster och fortsätter berättelsen efter slutet i det första, när Aloy reser västerut i det framtida USA. 
 
Släpps: Ännu inget datum
 

3. "Marvel's Spider-Man: Miles Morales"

 
 
Spider-Man har alltid varit min favorit bland de trikåklädda superhjältarna och "Marvel's Spider-Man" som kom till Playstation 4 för två år sedan var en härlig tolkning av karaktären och hans krafter. I spelet tog vi oss främst an rollen som Peter Parker, men vi fick även kontrollera tonåringen Miles Morales några gånger. I "Marvel's Spider-Man: Miles Morales" är det han som tar på sig spindeldräkten och bär på titeln som huvudrollsinnehavare. Sony har bekräftat att det handlar om en expansion och inte en regelrätt uppföljare, som ingår i en nyversion av originalspelet till Playstation 5. 
 
Släpps: 4:e kvartalet 2020
 

4. "Demon's Souls"

 
 
Innan From Software gjorde fenomenet "Dark Souls" kom "Demon's Souls", som endast släpptes till Playstation 3 och fick aldrig samma genomslagskraft som deras efterföljande spel. Det har länge ryktats om en remake av spelet och nu är det bekräftat att Bluepoint Games (som ligger bakom den nya versionen av "Shadow of the Colossus") kokar ihop en. "Dark Souls"-serien, "Bloodborne" och "Sekiro: Shadows Die Twice" är alla fenomenala spel som jag har spenderat alldeles för många timmar med, så det ska bli kul att få återvända till spelet där allt började. 
 
Släpps: Ännu inget datum
 

5. "Resident Evil Village"

 
 
Jag har egentligen inte spelat "Resident Evil"-serien sedan femman, men de senaste delarna har fått väldigt höga betyg och ser onekligen underhållande ut (min kollega Robin kallade "Resident Evil 3 Remake" för ett "ruggigt bra spel"). Trots min okunskap ser "Resident Evil Village" (eller "Resident Evil VIII") ut att vara en både läskig och unik del i serien som blandar in både varulvar och otäcka sekter. Spelet är även bekräftat till Xbox One och PC. 
 
Släpps: 2021
 

Bubblare: "Kena: Bridge of Spirits"

 
 
Var det något mindre spel på presentationen som imponerade på mig är det helt klart det färgglada "Kena: Bridge of Spirits" av studion Ember Lab. Spelet handlar om Kena som måste reda ut mysteriet kring vad som hände med hennes hemby, tillsammans med gulliga små varelser kallade Rot. Rent grafiskt ser det oerhört imponerande ut och karaktären ser nästan ut att vara plockad från en påkostad animerad film. 
 
Släpps: 19 november
 
 
Vilka spel ser du fram emot till Playstation 5? Vilka saknade du under presentationen? 
 
| 12 juni 2020 16:00 |