Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 juli 2013 | 17:01

Lionsgate svarar på gaykritiken

Filmbolaget bakom "Ender's Game" ordnar välgörenhets-premiär för att stötta HBT-samhället.

Det blev en livlig diskussion i filmvärlden när HBT-organisationen Geeks Out kom ut ur garderoben för att hata lite på "Ender's Game", och framför allt författarens unkna åsikter om homorättigheter. Nu har filmbolaget bakom science fiction-filmen tagit ställning i frågan:

- Vi stöttar stolt HBT-samhället, det har vi gjort med filmer som "Gods and Monsters" och "The Perks of Being a Wallflower", och vi gör ingen skillnad på våra anställda beroende på sexuell läggning. Naturligtvis håller vi inte med författaren Orson Scott Cards åsikter. De är däremot helt irrelevanta när det handlar om "Ender's Game".

Varken filmen eller boken som den bygger på reflekterar Cards syn på något sätt, menar Lionsgate i ett pressmeddelande som CinemaBlend tagit del av.

- Filmen tar tittarna till en underhållande och actionfylld värld, med positiva och inspirerande karaktärer. Vi kommer att fortsätta utforska hur vi kan lysa upp HBT-frågor och som en del av detta kommer vi att hålla i en filmpremiär för "Ender's Game" där intäkterna går till välgörande ändamål.

"Ender's Game", med bl.a. Harrison Ford och Asa Butterfield i huvudrollerna, får biopremiär i november.

| 13 juli 2013 17:01 |