Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 augusti 2019 | 09:00

Linklaters nästa film tar 20 år att spela in

Beanie Feldstein och Ben Platt har skrivit på för ett ambitiöst projekt.
Regissören Richard Linklater är inte rädd för udda filmprojekt. Han står trots allt bakom "Before"-trilogin (tre filmer med nio år mellan varje) och "Boyhood" (som följde en pojkes uppväxt under tolv år). Hur toppar man det?

Hans nästa film "Merrily We Roll Along" kommer att ta 20 år att spela in, vilket innebär en biopremiär runt år 2040.

Handlingen följer en Broadway-kompositör som säger upp sig och lämnar New York för att producera film i LA. Filmen, och Stephen Sondheims musikal som den bygger på, börjar i "nutid" när Franklin Shepard är på toppen av sin Hollywoodkarriär. Därefter blir det tillbakablickar till viktiga ögonblick i hans liv de senaste 20 åren.
 
 
Och det hela ska alltså filmas i kronologisk ordning, med Ben Platt ("The Politician") och Beanie Feldstein ("Booksmart") i huvudrollerna. Hon spelar en teaterkritiker som också är hans bästa vän. I rollistan hittas också Blake Jenner medan Blumhouse producerar.
 
- Jag såg "Merrily" och blev förälskad redan på 80-talet, och jag kan inte tänka mig en bättre plats att spendera de kommande 20 åren på än i en Soundheim-musikal. Det kommer inte bli lätt att ta sig an ett mångårigt projekt, men det verkar vara det bästa och kanske enda sättet att göra historien rättvisa på film, säger Linklater.

De första scenerna för filmen har redan spelats in, enligt Hollywood Reporter.
| 30 augusti 2019 09:00 |