Serie

Skribent

MovieZine

24 augusti 2017 | 11:00

"Lingonligan": Fotbollshumor i ny komediserie på TV3

Morgan Alling, Anders Jansson och Carolina Gynning i en komediserie om de sämsta fotbollsprofiler Sverige har skådat.
Kommande komediserien ”Lingonligan” är en skildring av en liten svensk avfolkningsort där livet kretsar kring fotbollsföreningen Vinninge BK. Lagets stora stjärna är ”Kroyf” (Anders Jansson). Morgan Alling spelar lokale pizzeriaägaren, och hans hustru och lagets materialare spelas av Carolina Gynning.

- Egentligen är det här en familjehistoria fast de inte är släkt, det är kärleken till klubben som förenar dem. Det finns nånting rörande med föreningslivet i Sverige i dessa dagar när det är så mycket pengar i fotboll. Det är i division 7 fotbollens hjärta och själ finns, där kan alla vara med. Oavsett regn eller krig eller skilsmässor så är det match på lördag, då ses vi klockan tre, säger Anders Jansson i ett pressmeddelande.
 
 
"Lingonligan" följer människorna i och runt Vinninge BK, som är tvingade att börja vinna matcher för att inte bonden Seved, lagets huvudsponsor, ska plöja upp fotbollsplanen och börja odla sockerbetor där.

- Humorn ligger i att man tar fotboll på största allvar även i divison sju, och det blir roligt. Principerna i fotboll finns ju i alla divisioner, oavsett om du är i sjuan eller champions league. Vi har dragit ner världsfotbollen till vår nivå. Fotbollen blir ett sorts förstoringsglas genom vilket vi belyser människorna. Utan eldsjälarna i division sju hade inte Zlatan funnits, tillägger Anders Jansson.

I rollistan ser vi också Sven Melander, Elisabeth Wernesjö, Claes Månsson, Smail Nascimento och William Spetz. ”Lingonligan” har avspark på TV3 och Viafree 2018.
| 24 augusti 2017 11:00 |