Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 april 2019 | 09:30

Linda Hamilton sågar de senaste "Terminator"-filmerna

I höst gör hon karriär-comeback som Sarah Connor i "Terminator: Dark Fate". Men redan nu skjuter skådespelerskan skarpt mot några "lättglömda" uppföljare.
Linda Hamilton slog igenom som servitrisen jagad av en mördarrobot, i James Camerons stilbildande "The Terminator" år 1984. Hon upprepade rollen som Sarah Connor i "Terminator 2" från 1991, tuff och topptränad för att skydda sin unge son från ett framtidshot.

I uppföljaren "Terminator 3: Rise of the Machines" (2003) fick vi dock veta att Sarah Connor är död. Den, och ytterligare två filmer i serien, kommer ignoreras när "Terminator: Dark Fate" får premiär i höst.

- De var väldigt lättglömda, eller hur?, säger Hamilton om de senaste delarna i "Terminator"-franchisen.

Skådespelerskan tog plats på scen på CinemaCon i Las Vegas under gårdagskvällen, för att presentera höstens actionfilm. Historien i "Dark Fate" tar vid där "Terminator 2" slutade, förklarar Linda Hamilton för Variety:

- Man börjar på något och man är investerad i filmserien, men plötsligt är karaktärerna som man brydde sig om inte där. Det blir för många nya människor, för många historier. Så jag tror att vi gjorde ett bra jobb i att begränsa fokus igen, så att det påminner om de två första filmerna.

Själv var hon tveksam till att återvända, tills hon såg hur mycket karaktärerna hade förändrats.

- Jag tänkte intensivt i sex veckor innan jag bestämde mig för att göra det. Jag var verkligen inte säker på om jag ville. Det fick inte se ut som att man försöker skamlöst mjölka pengar ur filmserien. Jag lever ett stillsamt liv utanför kändissfären, och man får fråga sig, vill jag byta det mot ytterligare 15 minuter i rampljuset?
 
 
"Terminator: Dark Fate" regisseras av Tim Miller och produceras av James Cameron. Filmen får biopremiär 1 november.
| 5 april 2019 09:30 |