Film

Skribent

Alexander Dunerfors

12 mars 2015 | 09:00

Liam Neesons actionkarriär kan snart vara över

Too old for this shit?
Skådespelaren Liam Neeson har blivit en rejäl actionstjärna på äldre dar. Men snart får det vara slut på det roliga.

Neeson har imponerat på biopublik genom åren i dramafilmer, romantiska komedier och storslagna äventyr. Först på senare år som han har hittat sin mest framgångsrika nisch. "Taken"-filmerna introducerade Neeson: actionhjälten. En roll han burit med stolthet sedan 2008 och upprepat i flera snarlika titlar.

- Karriärsmässigt kunde det inte vara bättre. Framgången för "Taken"-filmerna gör att Hollywood ser mig i ett annat ljus. Jag får min beskärda del av actiontunga manus skickade till mig. Det är smickrande. Men det finns såklart en gräns, säger Neeson till ABC News.

Vid 62 års ålder inser även han att det inte kan vara för evigt. 

- Jag ger det kanske två år till. Om Gud vill och jag är frisk och så. Men efter det får det nog vara slut med action för min del.

Neeson sågs senast i actionthrillern "A Walk Among the Tombstones" och i "Taken 3". Han spöar busar på löpande band även i "Run All Night" med Joel Kinnaman, på bio i april. 

Längre fram väntar mer varierade roller: Neeson ska bland annat gästspela i komedin "Ted 2" och filmar just nu dramat "Silence" för Martin Scorsese.
| 12 mars 2015 09:00 |