Spel

Skribent

Jerry Fogselius

10 maj 2019 | 13:01

Lev livet som korthuvad flygpungekorre i "Away: The Survival Series"

Ett spel som är inspirerat av naturdokumentärer, kan det verkligen funka? Jag tror bannemej det!
Många spel satsar på stora explosioner och heroiska huvudpersoner, där det viktigaste är att spelaren ska få känna sig så mäktig som möjligt. Därför är det så himla uppfriskande när det dyker upp något så unikt som "Away: The Survival Series". Till och med namnet förbryllar, eftersom det mer för tankarna till en tv-serie än ett tv-spel. Det är den (än så länge) okända studion Breaking Walls som ligger bakom spelet och de har jobbat på det under tre års tid.
 
Under gårdagens State of Play-sändning visade Sony upp den första PS4-trailern för denna dokumentärlika titel, där du alltså axlar rollen som en korthuvad flygpungekorre (latin: Petaurus breviceps) på botten av näringskedjan. Ditt mål är kort och gott att överleva naturens alla faror, där ormar, större rovfåglar och spindlar bara är några av otäckheterna du kommer stöta på. Över 20 olika arter utlovas och en mängd skilda miljöer kommer du att få krypa, klättra och glidflyga omkring i - något som i trailern ser fullkomligt magiskt ut.
 
Musiken i spelet ska också vara komponerat av självaste Mike Raznick, som tidigare har gjort de stämningsfulla tonerna till både "Life" och "Planet Earth II". Det skadar inte heller att spelet faktiskt ser riktigt skoj ut att spela, att grafiken är sagolik och att någon med en David Attenborough-liknande stämma kommer guida spelaren genom äventyret.
 
"Away: The Survival Series" släpps någon gång under nästa år och jag kan inte göra annat än att le stort åt hela det skruvade konceptet. Kan detta bli nästa års mest säregna spel? Spana in trailern här nedan och bedöm själva:
 
 
Ser du fram emot "Away: The Survival Series"?
| 10 maj 2019 13:01 |