Skribent

Emil Skelterwijk

2 oktober 2013 | 20:01

Lev ditt liv som i en animerad film

Vi har receptet på ett lika lyckligt liv som visas upp i de animerade filmerna.

Det fanns en tidsålder då bara tecknade filmer kunde upplevas 15.00 på julafton i Sverige. Idag är det nästan skickligt om du lyckas undvika en innan dagen är slut.

Åren har varit generösa mot oss vad det gäller att leverera hjärtvärmande, animerade guldkorn. Det är nästan snudd på magiskt att för en sekund försvinna in i deras färgsprakande värld med vare sig hutlösa elräkningar eller Jerry Springer.

Så säg att du skulle vilja kasta om ditt liv lite, leva lycklig i alla dina dagar som de gör i alla de animerade filmerna - Hur gör man? Mina vänner, låt mig få måla upp hur du ska leva som de gör i de animerade filmerna!

Hitta en "Comic relief"- karaktär

Varken Stig eller Bulten från jobbet funkar längre. Knappt heller Sixten i korpen laget. Du behöver nämligen hitta någon som är extremt rolig och som har tid att hänga efter dig varje dag. Det ska helst vara någon som inte är speciellt snygg (Personen får ju inte skymma din vackra aura). Brevbärare har ett rykte om sig att vara roliga. Pilatestränare också. Om du på något sätt skulle kunna binda ett kontrakt med dem att vara roliga i din omgivning konstant, då börjar vi närma oss. Det bästa hade varit om du hade kunnat få din katt att prata men då pratar vi många års träning...

Spontansång

Här gäller det att inte vara blyg. Sjungandet i duschen och bilen måste komma utanför ramarna och vädras i allmänheten. Det ska helst vara sånger som speglar situationen där du befinner dig just då. Som att sjunga hur jävla trångt det är på tunnelbanan på väg till jobbet, hur trött du är när du springer på löpbandet på gymmet eller hur glad du blir när skatteåterbäringen kommer. Helst ska det vara lätta låtar så andra människor kan ansluta sig till sången. På detta sätt fylls ditt liv med mängder av glädje och konstant halsont!

Bara prinsar eller prinsessor duger

Vill du leva som de animerade gör så är kraven hårda vem du får dejta. Happypancake eller krogen är inte längre något alternativ. Hädanefter är det kungliga tillställningar som gäller för dig. Det är alltså prinsar eller prinsessor du är på jakt efter (beroende på läggning). Hon/han måste vara bedårande vacker. Det duger inte längre med en 7 poängare. Det måste vara någon som kammar hem full pott på läckerhetsskalan. I vissa fall kan det ta en livstid att hitta en sådan person så det gäller att hitta den där "Comic relief"-karaktären snabbt som kan roa dig på vägen!

Djur kommer alltid hänga efter dig

När du börjat hamna på rätt spår med de tre andra punkterna, kan du i rimlighetens namn numera räkna med att en skara oskygga djur kommer hänga efter dig. Det kan vara allt från små söta kaniner till burdusa getter. Det finns ingen förklaring varför de är där, utan det är bara att acceptera läget som det är. Vill man leva som de gör i animerade filmer får man räkna med att bli jordens största djurvän... och att ha ett separat konto för djurmat! 

Så här ser det ut! Klarar du åstadkomma allt detta kan du med ett leende på läpparna konstatera att du lever ett liv precis som de gör i de animerade filmerna. Nackdelen är väl att du inom bara några dagar kommer sitta inspärrad i någon källare på ett mentalsjukhus. Fördelen är att du vet att ditt liv inte kommer sluta här. Du vet ju hur du kommer dö. Du kommer dö precis som alla andra animerade på film - genom att trilla ner från en byggnad eller ett stup!

| 2 oktober 2013 20:01 |