Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

22 juli 2015 | 17:30

Leonardo DiCaprio har knappt några repliker i "The Revenant"

Alejandro González Iñárritu kör vidare på originalitetsspåret efter "Birdman".
Den Oscars-belönade regissören gör det inte lätt för sig med nya "The Revenant".  Han ville spela in filmen i kronologisk ordning, och bara använda sig av naturligt ljus, vilket ledde till förseningar då vädret ställde till med problem. Inspelningarna avslutas först nu den kommande månaden.

Den första trailern imponerar, och det verkar vara en annorlunda film för stjärnan Leonardo DiCaprio. Något han uttalar sig om i en intervju med Grantland:

- Det var en annorlunda typ av utmaning för mig därför att jag brukar spela karaktärer som pratar mycket. Det här var verkligen något jag ville utforska; att spela en karaktär som nästan inte säger någonting. Hur förmedlar man en känslomässig resa och visar den här mannens ångest, utan att använda ord? Jag försökte fånga, eller emulera på film, en annorlunda typ av amerikan som jag inte har sett på film så ofta. Det här handlar ju om en typ av okontrollerat, laglöst territorium; det hade inte formats till det Amerika vi känner till ännu. Det var fortfarande öppet för erövring.

Här är trailern:


Filmen får premiär nästa år.

Är du taggad på "The Revenant"?
| 22 juli 2015 17:30 |