Skribent

Alexander Dunerfors

4 juni 2013 | 16:01

Lena Koppel gör kärleksfilm för äldre

Hoppas få Gösta Ekman i huvudrollen till en film om bröllop och livsglädje på ålderdomshem.

Regissören och manusförfattaren Lena Koppel är i sommar tillbaka med dramakomedin "Hur många kramar finns det i världen". Filmen är en fristående fortsättning på den framgångsrika feelgoodsagan "Hur många lingon...", som kom för två år sedan.

Redan nu skriver hon på sin nästa historia, som ska bli både romantisk och gripande.

- Det ska handla om ett gäng gamlingar på hemmet, och hur de känner att de vill göra något av sina liv. De vill inte bara kvar kvar där och dö. Två av de gamla ska ha bröllop, och ett ungt par också, så det blir en dubbel kärlekshistoria, berättar hon för MovieZine.

Lena Koppel hoppas göra en film som är både varm och intelligent, i linje med "Hotell Marigold" eller hennes egna "Hur många lingon finns det i världen". Men hon gör det inte för att nappa på senaste tidens våg av biofilm för seniorer:

- Jag har velat göra detta i tjugo års tid. Då har folk sagt till mig att ingen vill se film om gamla människor. Och så plötsligt, när det kommer en trend från USA..., skrattar Lena.

Inget produktionsbeslut är taget än, men regissören har redan sin drömskådespelare klar.

- Vi har många äldre skådespelare i Sverige som är riktigt bra. Tänk om man fick Gösta Ekman? Han har sagt att han inte vill göra mer film, men vi måste ändå ställa frågan. Det vore väl underbart!

En längre intervju med Lena Koppel kommer under sommaren. "Hur många kramar finns det i världen", den frågan besvaras 16 augusti.

Bild: Lil Trulsson
| 4 juni 2013 16:01 |