Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 juni 2019 | 20:50

Lena Headey är klar för huvudrollen i nya Showtime-serien "Rita"

Den hyllade "Game of Thrones"-stjärnan behövde inte vänta länge på sin nästa stora tv-roll.
"Game of Thrones"-stjärnan Lena Headey uttalade sig under förra veckan om sin besvikelse för hur Cerseis historia tog slut i den sista säsongen av den populära HBO-serien.
 
Men nu kan hon åtminstone glädjas över att hon har landat huvudrollen som karaktären Rita i Showtimes nya tv-serie "Rita", rapporterar Variety. Den nya serien kommer följa Rita, en lärare och ensamstående mamma, som bemöter all form av auktoritet - även inom familjen - på ett rörigt och ofiltrerat sätt.
 
- "Rita" är en utsökt mångbottnad karaktär som både kommer att få dig att skratta och gråta när hon hela tiden utmanar de olika former av hyckleri som omger henne. Alla vet att Lena Headey är en naturkraft, vars väsen är helt perfekt för att axla en huvudroll av den här underbara kalibern, säger Jana Winograde, programchef på Showtime, i en kommentar.
 
I nuläget har Showtime dock bara beställt ett pilotavsnitt av sin nya serie, vi får med andra ord vänta och se ifall "Rita" faktiskt får en beställning för en full säsong vartefter. Men med tanke på att Headey även är involverad som exekutiv producent så finns det mycket som talar för det. 
 
Kan du tänka dig att se Headey i någon annan roll än Cersei på tv? Kommentera gärna nedan!
| 27 juni 2019 20:50 |