Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 juni 2019 | 21:30

"Game of Thrones"-stjärnan Lena Headey besviken över borttagen scen

Lena Headey spelade in en känslosam scen till säsong 7 som ströks - rätt eller fel beslut av seriens skapare?
Det är såklart okej att tycka vad man vill om den sista säsongen av "Game of Thrones", men det är ingen tvekan om att det råder delade meningar om kvaliteten på besluten som fattades kring avslutningen. Vilket troligtvis är varför en av våra mest lästa artiklar denna vecka råkar vara om ett klipp i vilket ett "Game of Thrones"-fan gjort om hur serien slutade - på ett sätt som verkar uppskattas av de flesta.
 
Men oavsett vad man råkar tycka om den sista säsongen av "Game of Thrones" på det stora hela, kan nog de flesta enas om att Lena Headey och hennes Cersei fick alldeles för lite att göra - särskilt med tanke på hur stor roll hon spelat under tidigare säsonger, och att hon faktiskt suttit på järntronen längst av alla under seriens gång.
 
Tidigare under veckan avslöjade Headey i en intervju med The Guardian att hon blev väldigt besviken över sin dödsscen när hon först läste den, hon hade föreställt sig något "större". I ett klipp från veckan har hon nu också avslöjat att hon faktiskt spelade in en väldigt känslosam scen i vilken hon förlorade sitt barn, som sedan klipptes bort.
 
 
I den sista säsongen är det inte förrän när hon inser att hon kommer att dö som vi faktiskt får veta om graviditeten var på riktigt eller inte. Med tanke på att Cersei var känd för att manipulera och ljuga sig fram gick det aldrig lita på hennes ord. Den känslosamma scenen, som klipptes bort, tyder också på att det inledningsvis fanns en annan plan för Cersei under den sista säsongen - då hon i den färdiga versionen fortfarande är gravid vid sin död.
 
Hade du velat få spendera mer tid med Cersei under den sista säsongen av "Game of Thrones"? Eller var det rätt beslut att ta bort scenen och fokusera mindre på henne? Kommentera gärna nedan!
| 19 juni 2019 21:30 |