Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

7 maj 2014 | 12:01

Lee Daniels hiphopdrama får full säsong

Fox har beslutat att gå vidare med "The Butler"-regissörens första TV-serie. "Jag vill att det ska vara som ett svart "Dynasty"!"

Dramat som går under namnet "Empire" - och som MovieZine skrivit om tidigare - är ett samarbete mellan Daniels och hans "The Butler"-manusförfattare Danny Strong. Det beskrivs som "ett unikt familjedrama förlagt i hiphop-världen där både nyskriven såväl som aktuell musik kommer att höras".

I huvudrollen återfinns "The Butlers" Terrence Howard som Lucious Lyon, ägaren till hiphopskivbolaget Empire Entertainment. Taraji P. Henson ("Person of Interest") spelar Cookie Lyon, Lucious ex-fru, som efter 17 år i fängelse vill ha sin bit av kakan så att säga. Serien återförenar dessutom Daniels med hans Oscarsnominerade "Precious"-skådespelerska Gabourey Sidibe, som nu senast syntes som häxa i "American Horror Story: Coven".

THR pratade med en upphetsad Daniels just efter att beskedet om "Empire" kommit.

- Jag är så tacksam för Fox! De förstod min och Dannys vision och omfamnade den. De uppmuntrade oss att skapa de här otroliga karaktärerna som baseras på verkliga personer, familjemedlemmar till mig. Jag tror folk kommer bli överraskade av ämnet. De kommer inte veta hur de ska reagera på vissa situationer.

På frågan om varför han valt TV nu svarar Daniels:

- Jag vill lära mig nya saker. Jag vill tänja på mina regissörsmuskler och jobba under andra omständigheter. När idén pitchades för mig - Danny presenterade det som en film à la "Kung Lear" - sade jag: "Danny, vi borde göra TV. Vi har haft en filmkarriär, låt oss höja insatserna lite". Och det fastnade. Vem hade kunnat tro det?

"Empire" är tänkt att visas våren 2015.

| 7 maj 2014 12:01 |