Serie

Skribent

Anders Eklöf

29 oktober 2020 | 17:31

Låt spelen börja i japanska Netflix-serien "Alice in Borderland"

Tv-serien baserad på mangaserien med samma namn har premiär i december.
Den japanska Netflix-serien "Alice in Borderland" är baserad på mangaserien med samma namn av tecknaren Haro Aso, som även tidigare fått en animeadaption. 
 
Den 10 december är det premiär för den nya live action-versionen av serien och det ser helt klart livat ut i den senaste trailern. 
 
 
Serien handlar om den arbetslösa och tv-spelsfixerade unga mannen Arisu (Kento Yamazaki, känd från "Kingdom"), som plötsligt vaknar upp i en folktom version av Tokyo där han och hans vänner måste delta i ett farligt spel för att överleva. Till protagonistens fördel gäller det att vinna en mängd varierade spel för att ta sig vidare i den dödliga utmaningen. 
 
Det utlovas en psykologisk thriller med referenser till den klassiska boken "Alice i Underlandet" av Lewis Carroll, som titeln antyder. Serien regisseras av Shinsuke Sato, som tidigare gjort flera andra serier och filmer baserade på manga som "Gantz", "Bleach" och "Kingdom".
 
"Alice in Borderland" har alltså premiär på Netflix den 10 december, även här i Sverige. Det är i dagsläget oklart hur många avsnitt den första säsongen blir. 
 
Kommer du bänka dig framför serien i december? 
| 29 oktober 2020 17:31 |