Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 december 2019 | 09:00

"Last Christmas" når en ny milstolpe på bio

Julkomedin med Emilia Clarke har spelat in över 100 miljoner dollar.
Kritikerna verkar ha bestämt sig för att såga "Last Christmas" jämte fotknölarna. Men det hindrar inte publiken från att gå och se Emilia Clarke och Henry Golding i julens kanske mysigaste biofilm.

Efter en dryg månad uppe på bio har "Last Christmas" nått en milstolpe med 100 miljoner dollar i intäkter världen över, skriver Variety.

"Bridesmaids"-regissören Paul Feigs komedi kostade runt 30 miljoner dollar att spela in, så Universal har all anledning att glädjas åt biosuccén.

- "Last Christmas" är en charmig och rörande berättelse. Regissören Paul Feig har tillsammans med Emilia Clarke och Henry Golding spridit julmagi på världens biodukar, och alla vi på Universal är stolta över filmen och dess välförtjänta framgångar, säger studions distributionschef Jim Orr till Variety.
 
 
Filmen utspelar sig i London under veckorna innan jul. Emilia Clarke ("Game of Thrones") spelar en stressad ung kvinna som inte lyckas få ordning på sitt liv. Men när hon möter en speciell man (Henry Golding från "Crazy Rich Asians") vänds allt upp och ned. Manus är skrivet av Emma Thompson med inspiration från Wham!:s julhit med samma titel.
| 16 december 2019 09:00 |