Skribent

Alexander Dunerfors

4 juni 2013 | 10:01

Lasse Hallström lagar indiskt med Helen Mirren

Steven Spielberg producerar filmatiseringen av matkriget i "The Hundred-Foot Journey".

Det blev ett kort stopp i Sverige för Lasse Hallström där han regisserade "Hypnotisören". Nu är han tillbaka i sitt Hollywood och gör det han gör bäst: Lasse Hallström-filmer.

För sitt nästa projekt har han hittat boken "The Hundred-Foot Journey", där Helen Mirren kan få en huvudroll - och får vi föreslå Suraj Sharma från "Berättelsen om Pi" till den andra?

Richard C. Morais roman följer Hassan Haji, en pojke från Mumbai, som följer med sin högljudda familj på en resa genom Europa innan de slår sig ner i den avlägsna franska byn Lumiere. Där öppnar de upp en restaurang mittemot den välkända Madame Mallory, och ett kulinariskt krig bryter ut mellan Hassans tuffe far och den välkända Michelin-kocken... innan hon inser att unge Hassan är minst lika duktig i köket som hon själv.

Trots att senaste romantiska dramat "Safe Haven" inte gick upp på bio här, låter Hallströms nya potentiellt lika mysig som en av hans bästa filmer, "Chocolat". Ja, om chokladen byts ut mot naanbröd och garam masala.

Steven Knight ("Eastern Promises") har skrivit manus. Med Steven Spielberg och Oprah Winfrey som producenter är förväntningarna på "The Hundred-Foot Journey" redan höga. Det är ju på tiden att Hallström får smaka på lite Oscarsbuzz igen.

| 4 juni 2013 10:01 |