Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

18 februari 2019 | 21:30

Läs Marvels uttalande om de nedlagda Netflix-serierna

"To be continued!" Marvel Television skickar ett öppet brev till alla fans.
Det var bara en tidsfråga, men nu är Netflix Marvel-serier officiellt döda. "Daredevil", "Luke Cage" och "Iron Fist" har lagts ner, och under kvällen bekräftades också att "The Punisher" och "Jessica Jones" gör dem sällskap i graven.

Marvel Television svarade med ett inlägg på sin hemsida, riktat till alla fans:

"Det hade aldrig gjorts förut. Fyra separata tv-serier, alla med sina egna begåvade showrunners, författare, regissörer och skådespelare, som släpptes med månaders mellanrum och sen samlades i en gemensam tv-serie: The Defenders (...) De sa att det inte kunde göras. Men Marvel satte ihop otroliga team för att producera 13 säsonger och 161 avsnitt. Vi älskade varje minut av det. Och vi gjorde det för er, fansen, som hejade på oss i hela världen. Tack! Vi kunde inte ha varit mer stolta eller tacksamma."

Förutom eget skryt, och ett tack till fansen, passar Marvel på att skylla allt på Netflix - och antyder om ett fortsatt liv för superhjältarna.

- Vår tv-partner har bestämt att de inte längre vill fortsätta berätta om de här fantastiska karaktärerna... Men ni känner Marvel bättre än så. Fortsättning följer!"
 
Amerikanska medier har tidigare rapporterat att Disney planerar att stoppa allt Marvel-innehåll på Netflix, för att lägga det på sin kommande streamingtjänst Disney+. Den verkliga anledningen till att Netflix lägger ner alla Marvel-serier är nog mer komplicerad än vad någon av parterna vill erkänna.
 
Tror ni att Marvel kommer återuppliva serierna på Disneys streamingtjänst? Eller har vi sett det sista av Daredevil & co?
| 18 februari 2019 21:30 |