Film

Skribent

MovieZine

6 april 2023 | 16:00

Ikväll på tv: Bond in Space! Den hånade 007-filmen är bättre än sitt rykte

Under påskhelgen tipsar vi om sevärda filmer på dumburken. Ikväll kan du fånga Roger Moore på underhållande rymdäventyr!
Finns det en sådan sak som en dålig James Bond-film? Jodå... Hör "Moonraker" till den skaran? Nej!
 
Ändå har Roger Moore-rullen från 1979 fått ett något sargat rykte, helt enkelt för att storyn är så over-the-top... ja, även för ett Bond-äventyr.
 
Det här var kort efter att "Stjärnornas krig" hade gjort dundersuccé, hela världens publik var tokiga i rymden, och Bondproducenterna ville rida på vågen och satte agent 007 i en rymdraket. Fantastiskt. En shoot-out med laserpistoler utgör en av de märkligaste scener som skådats i en Bondfilm. Och Richard Kiel dyker upp i sin ikoniska roll som Jaws!
 
 
Ytterligare bevis på "Moonrakers" storhet: detta var den mest inkomstbringande Bondfilmen fram tills "GoldenEye" med Pierce Brosnan släpptes, 16 år senare. "Moonraker" blev dessutom Oscarsnominerad för sina specialeffekter som faktiskt inte är så tokiga.
 
Allt som allt, en udda fågel i Bondhistorien, men långt ifrån filmseriens svarta får. Ett underhållande matinéäventyr, varken mer eller mindre - och visst saknar man Roger Moores charmiga 007?
 
"Moonraker" visas ikväll klockan 22:00 på TV12. Med repris på lördag 23:00.
| 6 april 2023 16:00 |