Film

Skribent

Pontus Sagvold

23 maj 2024 | 04:00

Kvällens TV-tips: Gigantisk fantasyflopp från 2013 - men bättre än du tror

Fantasyfilmen hade jättestora varelser, men jätteliten publik.
Filmen “Jack the Giant Slayer” baserades på de brittiska sagorna “Jack and the Beanstalk” och “Jack the Giant Killer”, men för att inte låta publiken tro att det här var en töntig film för småbarn bytte de ut “Killer” med “Slayer”.
 
Trots det extremt coola namnbytet floppade “Slayer” på biograferna och drog endast in 197 miljoner dollar, vilket låter som mycket pengar, men budgeten ryktas ha varit någonstans mellan 190 till 200 miljoner dollar. Om du kan något om Hollywoodbudgetering (vem gör inte det?) så vet du att många förmodligen fick sparken för de siffrorna. Kanske borde de investera i magiska bönor istället för regissören Bryan Singer?
 
I filmen återväcks ett gammalt krig mellan människor och jättar när den unga bonden Jack (spelad av Nicholas Hoult) råkar öppna en väg mellan de olika världarna med hjälp av magiska bönor.
 
Filmen är härligt korkad på ett extremt underhållande sätt och har en rad av schyssta skådespelare som Ewan McGregor, Ian McShane, Stanley Tucci och Warwick Davis. Ibland är det kul att bara se jättar slåss.
 
Ikväll ser du filmen på Kanal 9 klockan 22.00, men den finns också att streama på Amazon Prime.
 
| 23 maj 2024 04:00 |