Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

9 mars 2024 | 05:00

Kvällens tv-tips: "Sanslöst spännande" 90-talsaction med Sylvester Stallone

Innan uppföljaren är här kan du passa på att återbekanta dig med en 90-talets mest iskalla actionthrillers.
I den här sanslöst spännande actionrökaren direkt från 90-talet spelar ikonen Sylvester Stalloner bergsklättaren Gabe Walker, som faller offer för ett falskt nödrop och kastas ut i en jakt på obarmhärtiga skurkar och sjukt mycket pengar. Allt bland svindlande höjder och obehaglig kyla.
 
MovieZines recensent Jonna Vanhatalo recenserade "Cliffhanger" så sent som förra året, och kunde konstatera att den fortfarande håller. Fokus ligger på spänningsmomenten.
 
"En salig blandning av spänning och dramatik, starka känslor och jäkligt mycket blodigt våld. Allt är paketerat snyggt och levereras med högt tempo och utan betänkligheter. Det händer verkligen något hela tiden, och allt vill man som åskådare hänga med på. Det finns inga transportsträckor någonstans, utan snarare är det pang på mest hela tiden."
 
En uppföljare är på gång och börjar spelas in redan i sommar, med en återvändande Sylvester Stallone. Men fram till dess passar det utmärkt att friska upp minnet och notalgin med lite klassisk 90-talsaction.
 
Här kan du se "Cliffhanger - Svindlande avgrund":
 
• Ikväll 22:00 på TV12
• Torsdag 00:05 på TV12
• Hyr eller köp filmen på SF Anytime och iTunes
 
 

Läs också: Renny Harlin kommenterar "Cliffhanger 2": "Jag försökte i decennier"

| 9 mars 2024 05:00 |