Film

Skribent

MovieZine

14 mars 2023 | 09:00

Kultfilmen "The Doom Generation" släpps i 4K

Gregg Arakis sexuellt laddade våldsodyssé med Rose McGowan i huvudrollen släpps för första gången i en Director's Cut-version.
Vad händer när ett ungt kärlekspar plockar upp en farligt snygg liftare... som snart råkar skjuts ihjäl kassören på ett snabbköp? Är det en Gregg Araki-film så kan man räkna med att det startar en roadmovie fylld av sex och våld.
 
"The Doom Generation" är titeln på en halvt bortglömd kultfilm från 1995 som nu är redo att möta en helt ny generation. Rose McGowan ("Förhäxad"), James Duval ("Donnie Darko") och Johnathon Schaech ("That Thing You Do") spelade huvudrollerna i den erotiskt laddade thrillern.
 
I vår ska filmen släppas i en helt nyrestaurerad Director's Cut-version, vilket inkluderar scener som tidigare klipptes bort.
 
Den nya trailern har fått Araki-fans att hoppas på en nyrelease av hela den så kallade Teen Apocalypse Trilogy - en trio tonårsdraman där även filmerna "Totally F***ed Up" (1993) och "Nowhere" (1997) ingår.
 
Se trailern här:
 
 
Den nyrestaurerade versionen av "The Doom Generation" ska visas på amerikanska biografer i april, innan den - förhoppningsvis - kommer ut på video-on-demand och hittar även till Sverige.
| 14 mars 2023 09:00 |