Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 oktober 2021 | 09:00

Kul inblick bakom kulisserna på ”Uncharted”

Tom Holland och Mark Wahlberg lovar ”något vi aldrig tidigare sett”.
Filmer som baseras på tv-spel gör sällan någon glad. Än finns det få exempel på riktigt lyckade adaptioner av populära spel, men den första trailern till ”Uncharted” gör mig ändå pepp på att se Nathan Drake ta steget över till bioduken. Filmen har varit under utveckling i flera år men nu verkar man ha prickat rätt med Ruben Fleischer (”Zombieland”) i registolen och Tom Holland i huvudrollen som den unge äventyraren.

Kort efter trailersläppet igår kommer nu också en featurette med en snabb inblick bakom kulisserna på detta ”massiva, världsomspännande äventyr”. Här ligger fokus på samspelet mellan Holland och Mark Wahlberg, som spelar hans ”äldre, klokare och mycket snyggare mentor” (hans ord, inte mina), samtidigt som de pratar om all fantastisk action vi kommer att få se.
 
 
”Uncharted” verkar helt klart som ett skoj actionäventyr som inte tar sig själv på alltför stort allvar. Produktionsvärdet känns högt, och här finns många visuella referenser till de populära tv-spelen. De kanske inte bryter ny mark i genren direkt - men visst kan detta bli en tv-spelsfilm som går hem hos fansen och fångar in nya? Den 18 februari får vi veta.
| 22 oktober 2021 09:00 |