Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

22 april 2016 | 16:00

"Krypton" ska följa Stålmannens farfar under planetens storhetstid

Syfy har beställt pilot-avsnittet av manusförfattaren bakom "Batman vs Superman". Här är alla nya detaljer om prequel-serien.
Hösten 2014 fick vi nys om att vi skulle få oss en ny prequel-serie till "Superman" och fick senare veta att fokus skulle ligga på en tidigare generation än Kal-El och visa planeten Krypton i sin storhetstid. Enligt Deadline har nätverket Syfy nu beställt ett pilotavsnitt av "Krypton" och vi vet mer om både storyn och teamet.

Den nya serien "Krypton" ska följa Stålmannens farfar, som försöker vinna tillbaka familjens heder samtidigt som han räddar världen.

Manus skrivs av David Goyer, som senast skrev "Batman vs Superman" - som det råder delade meningar om. Warner Bros., som ska skapa piloten, ligger bakom tidigare preguel-serien "Smallville". Colm McCarthy ("Peaky blinders") har kommit ombord som regissör och "Sleepy Hollows" Damian Kindler är showrunner.

Just nu håller Goyer och Kindler på att skriva om historien som tidigare var bestämd mellan Goyer och Ian Goldberg, så vi får vänta på en ordentlig synopsis. Skönt att veta är att Jerry Sieglers familj, mannen som skapade DC:s "Superman"-tidning, är involverade i skapandet av denna TV-serie.

Skulle du vilja se "Krypton"?
| 22 april 2016 16:00 |