Film

Skribent

Viktor Eriksson

13 mars 2024 | 21:30

Kristen Stewart kommenterar sitt kritiserade omslag: Fuck you

"Det finns en bild av att kvinnliga sexualitet inte ska vilja något mer än att vara åtråvärd."
Kristen Stewart är just nu aktuell med filmen “Love Lies Bleeding”. Som en del av pressen som skådespelerskan gör inför filmen har hon hamnat på omslaget till Rolling Stone där hon bär en väst, en jockstrap och inte mycket annat.
 
Omslaget har väckt starka känslor. Bland annat skriver en användare på X, tidigare Twitter, att “Rolling Stone gör om Kristen Stewart till en MAN för att köra ner könsideologi i halsen på läsarna”.
 
 
Det hela togs upp i en ny intervju med Stephen Colbert där Kristen Stewart gästade. Enligt Stephen Colbert ville tv-kanalen CBS (som visar “The Late Show with Stephen Colbert”) också att de egentligen inte skulle visa omslaget.
 
På frågan varför hon tror att folk blev så upprörda över omslaget svarar Kristen Stewart.
 
– Vi kan väl hålla det lättsamt. Det är lite ironiskt för jag känner att jag sett mycket manligt pubishår på olika omslag. Jag har sett mycket händer nerkörda i byxor. Jag tror det i bilden finns en viss öppen bekräftelse av en kvinnlig sexualitet som har sin egen vilja, vilket är irriterande för personer som är sexistiska och homofobiska, säger Kristen Stewart och fortsätter.
 
– Det finns en bild av att kvinnlig sexualitet inte ska vilja något mer än att vara åtråvärd. Och det verkar som det här står ut på ett sätt som kan vara störande för vissa. Men helt ärligt: Fuck you.
 
Du kan se hela intervjun med Kristen Stewart nedan.
 
 
| 13 mars 2024 21:30 |