Film

Skribent

Alexander Svensson

14 januari 2024 | 19:30

Kristen Stewart hatade att göra "Charlie's Angels"

Men hon önskar meddela att hon är ett stort fan av filmen från år 2000.
Kristen Stewart, som slog igenom som Bella Swan i "Twilight" har allteftersom åren gått rört sig bort från de stora biospektakel som gjorde henne känd och satsat mer på vad man kanske kan kalla “smalare” film.
 
Undantaget var när hon gjorde huvudrollen i 2019 års “Charlie’s Angels”, under regi av Elizabeth Banks. Men när Stewart i samtal med Variety fick frågan om en av filmens inledningsrepliker (“Did you know that it takes men an additional seven seconds to perceive a woman as a threat compared to a man?”), så avslöjade hon att hon inte tyckte om att göra den.
 
Kristen Stewart tillsammans med Ella Balinska och Naomi Scott i "Charlie's Angels".
 
- Den repliken var mycket på den tiden. Jag minns när jag sade de orden. Det är från en liten film som heter “Charlie’s Angels”. Vi ville ha en stark öppning, du vet? Vi ville verkligen få fram vad filmen handlade om. Det var en bra idé just då. Jag hatade att göra den filmen.
 
Hon säger dock att hon är ett stort fan av den första “Charlie´s Angels”-filmen från 2000, som hade Drew Barrymore, Lucy Liu och Cameron Diaz i huvudrollerna.
 
- Helt ärligt, de tre… man kommer inte åt det. Cameron, Lucy och Drew. Jag älskar den filmen. Jag älskar den filmen! Om det säger något.
 
Charlies ursprungliga änglar: Lucy Liu, Cameron Diaz och Drew Barrymore.
 
“Charlie’s Angels” från 2019 hade förutom Kristen Stewart även Naomi Scott och Ella Balinska i huvudrollerna, och var omskriven när den kom, delvis på grund av att den uppfattades som starkt feministiskt, men även för att gick katastrofalt dåligt på biograferna. Med det i åtanke så är det nog inte sannolikt att vi ser Stewart i fler “Charlie’s Angels”-projekt, särskilt om hon nu verkligen hatade att göra filmen från 2019.
 
Hela videon där Kristen Stewart går igenom gamla repliker från sina filmer (inklusive "Charlie's Angels" kan du se här nedan:
 
| 14 januari 2024 19:30 |