Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

24 augusti 2023 | 20:01

Krisen fortsätter för studion bakom “Mass Effect” - flera anställda sparkas

Trots att BioWare jobbar för fullt på “Dragon Age: Dreadwolf” behöver de säga upp omkring 50 anställda.
Spelutvecklaren Bioware, som ligger bakom de två första “Baldur’s Gate”-spelen, och mer moderna klassiker såsom “Mass Effect” och “Dragon Age” befinner sig i en kris. På deras egna blogg meddelar chefen Gary McKay att ungefär 50 anställda kommer att bli uppsagda.
 
"För att möta behoven i våra kommande projekt, och för att fortsätta att hålla oss till den högsta kvalitetsstandarden och säkerställa att BioWare kan fortsätta att frodas i en bransch som utvecklas snabbt, måste vi skala ner till en smidigare studio. Som en del av denna övergång försvinner cirka 50 roller på BioWare”, skriver McKay.
 
Just nu utvecklar BioWare “Dragon Age: Dreadwolf” och nya “Mass Effect”. Vi vet inte mycket om dessa spel, men nya “Dragon Age” visades upp under 2018 och sedan fick vi en till teaser under 2020. Efter detta har det varit knäpptyst från studion om det kommande rollspelet.
 
Under dessa år har flera höjdare slutat på BioWare. The Verge skriver att bland dessa har vi produktionsregissören för “Dreadwolf” Mac Walters, som slutade i januari, efter 19 år på bolaget. Enligt speljournalisten Jeff Grubb var “Dragon Age: Dreadwolf” tänkt att släppas under september 2023 men dessvärre blev det uppskjutet till sommaren 2024. Detta datum kan dock komma att ändras. 
 
 
Det låter minst sagt oroväckande, men McKay verkar lugn och meddelar även att spelbolaget har resurserna som krävs för att “Dragon Age: Dreadwolf” ska bli så bra som BioWare siktar på att det ska bli.
| 24 augusti 2023 20:01 |