Skribent

Patrik Jonsson

26 januari 2011 | 20:22

Kring gör ny övernaturlig serie

I veckans TV-rapporter berättar Patrik att Michael Clarke Duncan nu är klar för "Locator" och att Tim Kring är på gång med en ny övernaturlig serie.

Serien "Bones" kommande spin-off som ska bygga på bokserien "Locator" har nu i dagarna lagt till sin första stora skådespelare i rollistan och då jag säger stor så menar jag det i dubbel bemärkelse. Det är nämligen ingen mindre än Michael Clarke Duncan som har blivit castad till att spela den ena halvan av seriens polisduo. Vem som ska spela den andre lär vi väl snart bli varse om.

Tim Kring, skaparen av serien "Heroes" tänker göra ett nytt försök så här strax efter att han drivit både "Heroes" och dess tittarsiffror rakt ned i avgrunden. Han håller nämligen på att skapa en serie för Fox som går under namnet "Touch" och även den kommer naturligtvis att vara av den övernaturliga sorten. Serien kommer att kretsa kring en man som upptäcker att hans autistiske son kan förutspå framtiden.
Kan tänka mig att Kring själv önskar att han satt på en sådan förmåga, jag menar på det sättet så skulle han ju kunna förutspå hur pass många avsnitt som kommer att hinna med att komma till sändning innan de eventuellt tar fram yxan, det är ju ändå Fox vi snackar om.
 
Serien "The Cape" hade ju premiär i USA för ett par veckor sedan och då det var dags för seriens andra avsnitt (egentligen tredje då det första var ett dubbelavsnitt) så hade verkligen dess tittare sinat. Serien hade redan då tappat hela 31 procent av sin publik från föregående vecka. För mig så kom detta knappast som någon överraskning då jag fann serien som bland det sämsta jag sett i serieväg de senaste åren.

I en av de absolut första artiklarna jag skrev här för MZ så pratade jag om att Robert de Niro skulle satsa på TV-världen i form av en egen producerad serie vid namn "Rookies". Nu har jag lite glada nyheter kring den serien, CBS har nämligen lagt vantarna på den och inspelningen är i full gång. Dessutom så har De Niro värvat Richard Price som manusförfattare, Price har bl.a tidigare skrivit manus till Scorseses "The Color of Money" och en massa avsnitt till serien "The Wire". Jag vågar nog redan nu säga att vi förmodligen kan vänta oss en hel del kvalité av "Rookies".
 
Ja och så sent som för bara två veckor sedan så snackade jag om att Steven Spielberg hade många projekt framför sig, speciellt då i TV-världen med kommande "Terra Nova" och "Falling Skies". Nu verkar detta inte vara nog för vår käre Spielberg, han håller även på med ett projekt som går under arbetsnamnet "Smash". Denna gång så ska det dock inte handla om vare sig dinosaurier eller ovälkomna gäster från ovan, "Smash" ska nämligen bli en dramaserie som kretsar kring skapelsen av en musikaluppsättning på Broadway och NBC har redan köpt upp rättigheterna. Nu ligger vare sig musikaler eller NBC mig varmt om hjärtat, men det gör dock Spielberg så det är väl klart att man även ska ge denna serie en chans.

J.R. har ändrat sig! Eller ja, Larry Hagman har ändrat sig. Kanalen TNT håller ju sedan minst sagt en lång tid tillbaka på att försöka blåsa liv i den gamla 80-tals klassikern "Dallas" igen, men projektet har varit allt annat än problemfritt. Senast så var det just Hagman som vägrade att återkomma till serien för att reprisera sin roll som J.R. Ewing, han tyckte helt enkelt inte att de betalade honom tillräckligt. Men nu verkar det alltså som att han har fått tillräckligt med pengar och bada i och därmed så är arbetet med det nya "Dallas" återigen i full gång. Bevare mig väl.
 
Slutligen så kan jag berätta att nyversionen av serien "Wonderwoman" ändå ser ut att bli av. Bara för någon vecka så lades projektet på is, men nu har tydligen NBC ändrat sig igen. Tyvärr ska väl tilläggas då NBC och "Wonderwoman" låter ungefär lika "bra" och intressant som "The Cape", ja om inte värre.

| 26 januari 2011 20:22 |