Film

Skribent

Viktor Eriksson

10 januari 2024 | 17:30

Köttätande sjukdom kunde ha dödat Barry Keoghan

Skådespelaren drabbades av den livshotande sjukdomen nekrotiserande fasciit inför inspelningen av “The Banshees of Inisherin”.
Vi ska vara glada för att Barry Keoghan är med oss, för så hade det inte behövt vara. I en ny intervju med GQ berättar “Saltburn”-skådespelaren att han inför inspelningen av “The Banshees of Inisherin" drabbades av den köttätande sjukdomen nekrotiserande fasciit (tips: Googla INTE).
 
Sjukdomen, som även är känd som “infektion med mördarbakterier”, är livshotande i sådan grad att en av fem som drabbas av den dör. “The Banshees of Inisherin" regissör Martin McDonagh berättar att han träffade Barry Keoghan inför inspelningen av filmen när skådespelaren höll på att återhämta sig från sjukdomen.
 
– Jag är inte säker på om han tog mycket mediciner, men han verkade skaka av det, säger McDonagh till GQ och fortsätter.
 
– Det var bara ungefär fyra dagar kvar till inspelningen, och hans arm var svullen. Men han sa typ: “Ja, nej, jag kommer att vara okej - vi ses på tisdag.” Jag åkte till sjukhuset och tänkte, Shit - kommer han att dö? För att inte tala om, kommer han att kunna göra filmen? Men jag åkte därifrån energisk och såg fram emot inspelningen.
 
Martin McDonagh bad också Barry Keoghan komma ihåg den här jobbiga stunden när han väl skulle bli nominerad för en Oscar för sin roll i filmen. Något som Barry Keoghan också blev.
| 10 januari 2024 17:30 |